Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sinaasappelsiroop; voor meerdere doeleinden

Deze heerlijk, frisse sinaasappelsiroop kun je voor vele doeleinden gebruiken, doe wat in je watertje, schenk hem over je cake of maak er vlaflip mee.

0 2.917

Sinaasappelsiroop; voor meerdere doeleinden –Je houdt ervan of je vindt het vreselijk, deze siroop is gemaakt van verse sinaasappels. Niet van alleen sap maar van de hele sinaasappel. Daardoor heeft hij een licht bittertje wat we kennen van de Engelse sinaasappel marmelade. Echt siroop voor volwassenen dus.

Wat doe je met siroop?

Deze siroop is heerlijk in een glaasje prosecco, wil je liever geen alcohol drinken meng deze siroop dan eens met wat koolzuurhoudend mineraalwater voor een feestelijk drankje. Ook gewoon in een glas water als “ranja” is deze siroop lekker. Bak eens een cake en giet er wat van deze siroop over als deze nog warm is. De siroop trekt er dan in en geeft de cake een heerlijke sinaasappelsmaak. Doe hem eens door de yoghurt of vla of maak er een vlaflip mee.

Hoe maak je een siroop?

In een siroop zit suiker daar kom je niet onderuit. Deze suiker is nodig voor de houdbaarheid en de smaak. Maar behalve suiker zitten er ook sinaasappels in deze siroop en dat is bij de meeste siropen niet het geval. Door het gebruik van verse en hele sinaasappels heb je meer smaak en dus minder suiker per glas.

Deze siroop wordt gemaakt van hele sinaasappels. Vaak hebben sinaasappels een waslaagje, dit moet eerst verwijderd worden. Dit doe je door ze even in warm water met een eetlepel backingsoda te leggen. Was en spoel ze daarna af en ze zijn klaar voor gebruik.


Sinaasappelsiroop

  • 500 gram Sinaasappel
  • 500 gram Suiker
  • 750 gram Water

Halveer de schoongemaakte sinaasappels en maal ze fijn in een keukenmachine. Heb je deze niet snijd dan alles met een mes fijn. Zet de pulp op met het water en laat dit een half uurtje zachtjes doorkoken. Doe de pulp door een zeef en vang het sap op in een pan. Voeg er de suiker aan toe en laat dit 5 minuten goed doorkoken. Schud de sinaasappelsiroop in schone flessen. De siroop is in de koeling ongeveer een maand houdbaar.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer