- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Sint Rocky road

Sint Rocky Road – Nu hoor ik u denken: “Wat moet ik mij daar bij voorstellen?”. Rocky Road is een typische Engelse lekkernij die ook in Amerika en Australië bekend is. En eigenlijk kennen wij Nederlanders het ook wel. Gevulde chocolade met zoete, zachte en knapperige lekkernijen, die we in de supermarkt kopen in een reepvorm. Rocky Road is echter vaak veel dikker dan een chocoladereep. Dit recept vertelt hoe je dit heel makkelijk zelf kunt maken, bijvoorbeeld met de kinderen. Want wat is er leuker dan gezellig samen in de keuken staan.


Wat is Rocky Road?

Wereldwijd zijn er verschillende definities van het recept Rocky Road. De Engelsen, Amerikanen en Australiërs hebben allemaal hun eigen vaste ingrediëntenlijstje waar je eindeloos mee kunt variëren. Wat ze allemaal gemeen hebben is chocolade. Meestal melkchocolade, maar het kan uiteraard ook met witte chocolade of pure chocolade. De vulling bestaat meestal uit marshmallow, nootjes en koekjes.

Sintspiratie

Met het grote sinterklaasfeest voor de deur kwam daar al gauw inspiratie om deze lekkernij eens lekker Hollands te maken. De marshmallow heb ik vervangen door sinterklaasschuimpjes, de nootjes en koekjes door kruidnootjes en om iets zachts te hebben is het recept aangevuld met bolletjes marsepein. Als dat niet smullen word!

Aan de slag:

Extra nodig:

Zet de steelpan met water op het fornuis en plaats de kom hierop. De bodem van de kom mag het water niet aanraken. Verwarm het water en doe de chocolade in de kom. Je gaat nu de chocolade “au bain marie” smelten. In de tussentijd kun je met de kinderen de pepernoten, marsepein en schuimpjes afwegen. Maak van de marsepein allemaal bolletjes, zo groot als de kruidnootjes. Snijd de sinterklaasschuimpjes doormidden.

Haal de kom van de pan als het gesmolten is en koel de chocolade terug tot 37 graden door te roeren. Het voelt op een gegeven moment handwarm aan.  Voeg de marsepeinen bolletjes, kruidnootjes en sinterklaasschuimpjes toe en roer het geheel door elkaar. Stort het geheel in een siliconen bakvorm (zet hem op een snijplank zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen) en smeer het goed uit in alle hoeken zodat hij overal even dik is. Zet de vorm in de koeling en laat de chocolade hard worden. Dan alleen nog in blokjes snijden en smullen maar.

Tip: Maak je eigen kruidnoten![1]

Links in dit recept:
  1. Maak je eigen kruidnoten!: https://lekkertafelen.nl/recepten/bakken/de-pepernoot-vs-de-kruidnoot-inclusief-recepturen/