Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven. Dit visje uit Noorwegen is boterzacht, snel klaar en in het gerecht van vandaag ook nog eens makkelijk te bereiden.

0 1.596

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven. De eerste maanden van het jaar kun je genieten van verse skrei. Dit visje uit Noorwegen is boterzacht, snel klaar en in het gerecht van vandaag ook nog eens makkelijk te bereiden. Belangrijke voorwaarde bij dit recept is dat je de luxe hebt een stoomoven te bezitten.

Voordeel van bereiding in de stoomoven

stoomovenDe mooie zachte structuur van skrei blijft in de stoomoven optimaal behouden. Ook de smaak blijft optimaal in tact, al is het al omdat je geen vetstoffen gebruikt. Hierdoor wordt het ook wel als extra gezond omschreven. Bovendien biedt een stoomoven natuurlijk hetzelfde gemak als de gewone oven. Terwijl het visje gaart in de stoomoven heb jij tijd om en ruimte om iets anders te doen. En die tijd benutten we bij dit gerecht optimaal.

In een stoomoven kun je vacuüm stomen ( in een vacuüm zak) en gewoon stomen. Bij gewoon stomen kun je ook een stoommandje gebruiken. Misschien verlies je daarbij iets van het aroma, maar voor velen is dit natuurlijk een enorme uitkomst.

Tijdwinst

De bereiding levert de nodige tijdwinst op. Die tijdwinst gebruiken we om ondertussen de pasta en de groenten te koken en een heerlijke saus te maken. Het resultaat is dat je toch al na een half uurtje aan tafel zit met een echt heerlijk bordje vis.

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven

Ingrediënten: ( voor 3 personen)

Vis

  • 750 gram Skrei
  • Zout
  • ½ citroen ( stukje schil)
  • Stukje gember geschild en in schijfjes gesneden ( ca. 2 cm)
  • Olijfolie (ca. 5 eetlepels)
  • Citroengras ( vers 1 middendoor gesneden of gedroogd)
  • Limoenblaadjes gedroogd ( 10 stuks)
  • Een vacuüm zak

Groenten

  • Een handvol verse spinazie
  • 1 grote wortel in julienne
  • 150 gram zeekraal
  • 240 gram pasta naar keuze

Saus

  • 1 sjalot fijn snijden
  • 2,5 dl witte wijn
  • 2,5 dl visfumet
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel fijne griessuiker

 

Doe alle ingrediënten in een vacuüm zak en trek deze vacuüm. Doe dit bij voorkeur al een paar uur voor de bereiding. De verschillende smaken krijgen zo optimaal de kans om met elkaar te vermengen.

Verwarm de stoomoven voor op 90 graden. Doe de vacuüm verpakte vis in de voorverwarmde stoomoven en en laat ca. 15 minuten stomen.

Erbij:

Verhit een klontje boter in een pan en laat hierin de spinazie even slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat de wortelreepjes heel kort even stoven in wat olijfolie. Kook de spaghetti in ca. 8 minuten beetgaar. Giet af, schep de spinazie erdoor en warm nog even door met een beetje olijfolie. Spoel de zeekraal en laat deze met aanhangend vocht even mee stoven in de stoomoven. Door dit met vocht te doen behoud de zeekraal de mooie groene kleur optimaal.

Verhit een klontje boter in een sauspannetje. Bak hierin een gesnipperd sjalotje glazig en blus af met wat witte wijn. Voeg vervolgens de visbouillon toe en laat even inkoken. Dan de room toevoegen en nogmaals in laten koken tot de gewenste dikte. Voeg er een eetlepel grove mosterd aan toe en breng op smaak met wat griessuiker.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer