Slagroom truffels. Wat hadden we een zin in een heerlijke chocolade truffel in de winkel betaal je toch redelijk wat voor een mooie gevulde truffel, terwijl de chocolade truffels met slagroom van binnen zo makkelijk te maken zijn. Als je het werk er niet van wilt dan kun je ze het beste kopen maar zelf maken is zo ….zo …zoveel leuker!
Dit heb je nodig voor Slagroom truffels
- 125 g boter (roomboter)
- 125 g poedersuiker
- 75 ml slagroom
- 1 el vanillesuiker
- 200 g pure chocolade goede kwaliteit.
- 100 g cacaopoeder
Zo maak je deze heerlijke Slagroom truffels
Roer de boter, suiker, room en vanillesuiker romig. Schep de vulling in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit mooie bolletjes (je kunt ze in de vormspuiten die je wilt) op een met bakpapier bekleed bakplaatje.
Steek er cocktailprikkers in en vries ze aan in de vriezer. Smelt 3/4 van de chocolade au bain-marie en strooi de cacaopoeder in een diep bord. De rest van de chocolade fijn hakken. Haal dan de gesmolten chocolade van de pan en roer de overige chocolade er door tot alles goed is gesmolten. Dompel de bolletjes in de chocolade en wentel ze door het cacaopoeder. Haal voor het serveren de prikkers eruit.
Variatietip:
Bestrooi na het chocolade bad in plaats van cacao met hagelslag/ kokos of nootjes en voor schilfertruffels…haal je met een schilmes chocolade van een tablet. Die je er na dien om heen rolt