Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Smakelijk eenpansgerecht; voor thuis maar ook voor op de camping

0 529

Smakelijk eenpansgerecht; voor thuis maar ook voor op de camping – Eenpansgerechten zijn makkelijk, niet alleen thuis maar wat dacht je van op de camping als het koken toch altijd een beetje behelpen is. In de meeste landen zijn verse groenten en fruit ten overvloede te krijgen, lekker vers zo rechtstreeks van de markt, dus daar zal het niet aan liggen. Het grote struikelblok is toch vaak het fornuis dat voorhanden is.

Thuis kook je met een 4 of 6-pitter, is er meestal toch wel een oven en eventueel nog een magnetron maar tijdens je vakantie zal je het vaak moeten doen met een 2-pitter of misschien zelfs wel met één enkel pitje.

Dit gerecht is daarvoor dan ook ideaal en nog eens reuze lekker ook, veel verse ingrediënten en toch maar één enkel pitje nodig. De aardappels die je in dit recept gebruikt zijn voorgekookt maar dit kun je makkelijk al op voorhand doen en dan uiteindelijk alles in één pan en gaar laten stoven.

Voor 4 personen gebruik je;

  • 4 slavinken
  • 1 halve ananas
  • 1 ui
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 cm santen
  • 2 el rozijnen
  • 1 volle tl kerriepoeder
  • 1 volle tl ras el hanout
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 rode paprika’s
  • 400 gram aardappels

Schil de ananas en snijd deze in blokjes. Snipper de ui en snijd ook de paprika in blokjes. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook deze even 5 minuten voor.

Breng de slavinken op smaak met wat zout en peper en bak ze in een beetje olie tot ze rondom bruin maar nog niet gaar zijn. Neem ze uit de pan en bak in de achtergebleven olie de ui en de paprika tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg nu de specerijen bij de ui en bak deze even kort mee. Na een minuutje blus je het geheel af met de kokosmelk en de bouillon. Doe de santen erbij en laat deze in het vocht smelten. Draai het vuur nu wat lager en voeg de rozijnen toe. Leg nu ook de slavinken terug in de pan. Als laatste kunnen de aardappels en de ananas erbij. Doe de deksel op de pan en laat het geheel in ongeveer 15 minuten gaar stoven.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer