Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Snelle Italiaanse Pizza

Supersnelle pizza om na een drukke dag toch vers te eten. Geen pizza waarvan jij niet weet wat er in zit! 15 minuten voorbereiden, 15 minuten bakken. En iedereen eet hier graag van mee. Italiaans in een handomdraai! Natuurlijk is het op een dag dat je wat meer tijd hebt ook een verrukkelijke lunch.

 • 1 Ciabatta
 • 8 plakjes bresaola (rauwe ham kan ook)
 • 2 tomaten in plakjes
 • 200 gram geraspte parmezaanse kaas
 • olijfolie
 • 1 eetlepel gedroogde oregano

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de ciabatta in de lengte. Beleg met de bresaola, plakjes tomaat, geraspte parmezaanse kaas, sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met de gedroogde oregano.

Plaats de ciabatta 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schenk even een wijntje in en eet smakelijk!

Serveer er eventueel een tomatensoep of een groene salade bij.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Grab a Grape zegt

  Zeker lekker! Maar welk wijntje erbij? Tomaat speelt vanwege zijn zuurgraad “hard to get” als het gaat om wijn, maar bezwijkt voor de meeste Italiaanse wijnen. Die kunnen namelijk ook een betrekkelijk hoge zuurgraad hebben. Omdat de tomaat op de pizza in de oven is geweest (en in de evt. soep gekookt is) is de tomaat minder zuur geworden en past er rode wijn bij. Zeker met die bresaola en parmezaanse kaas erop! Mijd i.v.m. de tomaat teveel tannine (dus even geen houtgelagerde macho’s), maar kijk bijvoorbeeld uit naar speelse jonge wijnen. Leuk om voor die typisch Italiaanse druiven te gaan zoals frappato, corvina, molinara en rondinella.

 2. Richelle zegt

  Zo, dat ziet er lekker uit!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More