Mascarpone gebruik je niet veel in de keuken. Jammer eigenlijk. Je kan er heerlijke sauzen mee maken. Dus heb je nog wat over van mijn vorige recept met gerookte zalm, probeer deze ook eens!
- 500 gram verse pasta (tagliatelle)
- bakje cherrytomaten (250 gram)
- bakje garnaaltjes
- Paar lepels mascarpone
- Peterselie
- Bieslook
- Peper
- Zout
De tagliatelle, of andere soort pasta, kook je zoals aangegeven. De cherrytomaatjes halveren. Zelf gebruik ik vaak meer tomaatjes, omdat het zo lekker is! In een pan bak je kort (minuut of 2) de garnaaltjes en tomaatjes. Het vuur laag zetten en een paar lepels mascarpone toevoegen. Hiermee maak je een lekker romige saus. Blijven roeren totdat alle mascarpone mooi glad gemengd is met de garnaaltjes en tomaatjes. Op het laatste de saus aanmaken met peper, zout en de kruiden peterselie en bieslook.
Heerlijk smullen! En met 10 minuten op tafel; lekker tafelen!