- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Snelle woknoedels, gyros en groenten

Wat tref je aan in je koelkast? Soms willen we even snel, soms willen we even makkelijk. Maar vers moet het altijd! Vandaag trokken we de koelkast open en troffen daar tomaat, courgette, champignons, prima basics om er eens lekker mee aan de slag te gaan. Wat is het toch altijd weer een feest om verse ingrediƫnten op je snijplank te hebben. Deze noedels laten het je zien.

Woknoedels zijn kant en klaar maar een heerlijk artikel om in huis te hebben. Verder bakken we vlees, groenten, woksaus erover en noedels even meebakken. That’s all!

Nodig voor 4 personen:

Snijden. Heerlijk even zelf je groenten snijden. Zo ga je smaken beleven. Natuurlijk kun je hier een kant en klaar groentenpakket voor kopen, maar vers gesneden geeft met toch altijd weer dat heerlijke gevoel. Eten is tenslotte meer dan alleen het gerecht. Zorg wel voor een scherp mes! En een goede snijplank! Altijd een absolute must in je keuken.

Snij de tomaat in blokjes, de courgette in blokjes, de champignons in plakjes. Nog geen 5 minuten, klaar! Doe de gyros in een gloeiend hete wok! Gebruik liever geen gyros uit de supermarkt. Deze levert altijd veel water in je wok! Goede gyros geeft geen water. Je kunt overigens alle soorten vlees gebruiken. Neem eens vis, kip, maar ook rundvlees en diverse worstsoorten zijn een prima optie!

Bak de gyros in de hete wok even flink aan. Schat het juiste moment in om de groenten toe te voegen. De courgette wil tenslotte ook even lekker bakken. Bak zo vlees en groenten en voeg een woksaus toe. Laat even warm worden en voeg dan de noedels toe. Nog 1 minuut (afhankelijk van de noedels die je gebruikt) meebakken en klaar is je verse maaltijd!

Eet met smaak.

* Tip: De woksaus kun je ook heel eenvoudig samenstellen. Meng wat chilisaus met wat ketjap. Prima om hier voldoende smaak aan mee te geven. Kinderen mengen er graag nog wat tomatenketchup door om de scherpe smaak te verzachten.

 

 

Links in dit recept:
  1. zelfgemaakt: http://lekkertafelen.nl/recepten/maak-je-eigen-woksaus/