Snijbiet met honing en kaneel: een heerlijk en verrassend bijgerecht
Vergeten groente snijbiet mag weer op de kaart. Het is immers een lekkere groente, zacht van smaak en gemakkelijk klaar te maken. Maar ja, dan is het natuurlijk ook wel leuk om deze groente nét wat anders klaar te maken dan gewoon te koken, stomen, wokken of roerbakken.
In het leuke Duitse kookboek ‘Heimat’ van Tim Mälzer trof ik een aardig recept aan, dat een beetje een Midden-oosterse touch geeft aan de groente. Het zoete contrasteert mooi met het aardse van de groente. Het recept beviel thuis zeer goed en viel zowel bij groot als klein in de smaak! Heerlijk bij shoarmavlees en couscous!
Nodig voor 4 personen:
- ongeveer 400 à 500 gr. snijbiet
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el. olijfolie
- 1 el. boter
- 1 tl. kaneel
- een handje rozijnen
- 1 el. honing
- peper en zout
Snipper de rode ui en verwijder het velletje en de groene kern van het teentje knoflook.
Snijd ongeveer 1 cm. van de stengels af en gooi dat weg. Snijd vervolgens de stengels van het blad af, was ze goed en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm. Was de bladeren en snijd ze in repen van ongeveer 3 cm.
Doe de boter en de olie in een grote hapjes- of wokpan. Doe de rode ui in de pan en bak even op. Knijp de teen knoflook uit en voeg toe. Voeg meteen ook de stengels toe, de honing, de rozijnen en de kaneel. Roer goed door en voeg na 2 à 3 minuten de bladeren toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meer weten over snijbiet? zie het artikel over snijbiet