Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Snijbietstelen met Spaanse saus

0 585

Snijbietstelen met Spaanse saus. Snijbietjes zijn een heerlijke voorjaarsgroente, kort te koop, april en mei. Je kunt zakjes kopen bij de Lidl want daar lagen ze hartstikke vers in zakken of bij de groentespeciaalzaak. Het heeft veel smaak en is ietwat pittig, maar echt de smaken van het voorjaar. In combinatie met de saus, wortel en gegratineerde oude kaas erg lekker. In laagjes bouw je met dit recept een soort lasagne met in plaats van pasta de zachte snijbietstelen. Een bijzonder en lekker gerecht waar je het lekker warm van krijgt. Net gegratineerde pasta uit de oven en bovendien heel erg gezond! Het is weer eens iets anders dus als je durft proef je de smaken van het seizoen. Dit recept komt uit het Spaanse kookboek van Simone en Inés Ortega.
snijbietstelen-met-spaanse-saus

  • 2 ½ kilo snijbiet met dikke stelen
  • 6 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 250 gram wortels
  • 1 kilo tomaten
  • 1 glas witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 1 takje verse tijm
  • 1 tak verse peterselie
  • 1 t suiker
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Verwijder het blad van de snijbietstelen en snijd de stelen in stukjes van 2,5 centimeter. Doe de stelen in een pan en giet er water op tot ze net onder staan. Voeg een snufje zout toe en kook ze ongeveer 20 minuten tot ze net gaar zijn. Laat de snijbiet goed uitlekken en bewaar het kookwater.

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de fijngehakte ui toe en bak het op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg nu de in plakjes gesneden wortel toe en bak dit samen ongeveer 10 minuten. Hak de tomaat grof en voeg het toe, laat het 8 minuten koken. Voeg nu het glas witte wijn toe samen met het laurierblad, tijm, peterselie, suiker en fijngehakte knoflook. Voeg hier 500 milliliter kookvocht van de snijbiet aan toe. Wanneer je minder dan 500 milliliter hebt, voeg dan wat extra water toe. Breng het op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de pan met saus van het vuur en laat het een beetje afkoelen. Pureer de saus in een keukenmachine tot het mooi fijn is. Leg de helft van de snijbietstelen op de bodem van de ovenschaal. Bedek ze met de helft van de saus. Herhaal dit nog een keer met de overgebleven snijbietstelen en de saus. Eindig dus me een laagje tomatensaus. Rasp de kaas erover. Zet het 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is en dien het in de ovenschaal op. Lekker met een pittige gehaktbal, verse braadworst of gemarineerde speklapjes.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer