• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Soep van rode bieten met kokosmelk

door Redactie
in Recepten, Soep
1
0
Soep van rode bieten met kokosmelk

Soep van rode bieten met kokosmelk – Bietensoep: een soep die waarschijnlijk niet vaak op tafel staat. En dat is zo jammer, want deze soep is zo smakelijk. Er zijn verschillende soorten bieten, zomerbieten en winterbieten. Zomerbieten worden aan bosjes met het loof eraan verkocht en zijn veel kleiner dan de winterbieten. Winterbieten zijn namelijk veel groter, maar ook langer houdbaar. Zo kun je zomerbieten ongeveer 1 week met het loof eraan in de koelkast bewaren en winterbieten wel enkele weken op een koele plaats van 12 à 15 graden. Een ander verschil is dat winterbieten veel langer moeten koken dan zomerbieten. Winterbieten moeten al gauw 2 uur koken en zomerbieten kunnen met 30 minuten al klaar zijn. Wil je meer weten over rode bieten en wat je met deze smakelijke groente kunt maken? Kijk dat eens in deze special over rode bieten.

Soep van rode bieten met kokosmelk

Voor 2 personen:

  • 300 gr. rode bieten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 sinaasappelsap (vers geperst)
  • 1 el rijstazijn
  • 1 cm gember (geschild)
  • 1 steranijs
  • 1 laurierblaadje
  • Zout

Extra nodig:

  • Staafmixer

Kook de rode bieten tot ze gaar zijn en laat ze afkoelen. Hou ongeveer 100 ml kookvocht van de rode bieten apart. Laat de rode bieten afkoelen en snijd ze in blokjes. Houd een paar blokjes of reepjes rode biet apart voor garnering later. Schil de gember en rasp deze zodat er een fijne pulp ontstaat.

Zet een pan op het vuur met 1 el zonnebloemolie en laat deze warm worden. Bak hier de tl currypasta in aan. Als de geuren goed vrij komen kun je de in blokjes gesneden rode bieten toevoegen. Bak de rode bieten even mee met de currypasta.

Voeg nu het kookvocht, de kokosmelk en het sinaasappelsap toe met de rijstazijn, gember, steranijs en het laurierblaadje toe. Laat dit geheel 15 minuten zachtjes opstaan zodat de soep lekker kan trekken en de smaken goed vrij komen van de specerijen.

Haal na 15 minuten de steranijs en laurier uit de soep. Je staafmixer kan schade oplopen van de steranijs en stukjes harde laurier in je soep is ook niet echt lekker. Pureer de soep met de staafmixer tot een je mooie egale massa hebt. Uiteraard mogen er best kleine stukjes rode biet in blijven zitten. Dit geeft wat extra structuur aan de soep. Laat de soep nog even 5 minuten op het vuur staan om nog wat door te warmen. Door de staafmixer is de soep wat afgekoeld.

Je soep van rode bieten met kokosmelk is nu klaar. Je kunt hem af garneren met de stukjes gekookte biet en eventueel  met een takje peterselie of mint.

Tags: GroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - Rode bietjesKokosmelksoep als voorgerecht
DeelPin23Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Jam met minder suiker
Ontbijt en lunch

Jam met minder suiker

yoghurttaart met fruit
Taart

Yoghurttaart met fruit; Puur en vers

Raapsteeltjes salade met graskaas
Salade

Raapsteeltjes salade met graskaas

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen