Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Soep van rode bieten met kokosmelk

Soep van rode bieten met kokosmelk – Bietensoep. Een soep die waarschijnlijk niet vaak op tafel staat. En dat is zo jammer, want deze soep is zo smakelijk.

0 1.740

Soep van rode bieten met kokosmelk – Bietensoep: een soep die waarschijnlijk niet vaak op tafel staat. En dat is zo jammer, want deze soep is zo smakelijk. Er zijn verschillende soorten bieten, zomerbieten en winterbieten. Zomerbieten worden aan bosjes met het loof eraan verkocht en zijn veel kleiner dan de winterbieten. Winterbieten zijn namelijk veel groter, maar ook langer houdbaar. Zo kun je zomerbieten ongeveer 1 week met het loof eraan in de koelkast bewaren en winterbieten wel enkele weken op een koele plaats van 12 à 15 graden. Een ander verschil is dat winterbieten veel langer moeten koken dan zomerbieten. Winterbieten moeten al gauw 2 uur koken en zomerbieten kunnen met 30 minuten al klaar zijn. Wil je meer weten over rode bieten en wat je met deze smakelijke groente kunt maken? Kijk dat eens in deze special over rode bieten.


Soep van rode bieten met kokosmelk

Voor 2 personen:

 • 300 gr. rode bieten
 • 1 el zonnebloemolie
 • 1 tl currypasta
 • 200 ml kokosmelk
 • 150 sinaasappelsap (vers geperst)
 • 1 el rijstazijn
 • 1 cm gember (geschild)
 • 1 steranijs
 • 1 laurierblaadje
 • Zout

Extra nodig:

 • Staafmixer

Kook de rode bieten tot ze gaar zijn en laat ze afkoelen. Hou ongeveer 100 ml kookvocht van de rode bieten apart. Laat de rode bieten afkoelen en snijd ze in blokjes. Houd een paar blokjes of reepjes rode biet apart voor garnering later. Schil de gember en rasp deze zodat er een fijne pulp ontstaat.

Zet een pan op het vuur met 1 el zonnebloemolie en laat deze warm worden. Bak hier de tl currypasta in aan. Als de geuren goed vrij komen kun je de in blokjes gesneden rode bieten toevoegen. Bak de rode bieten even mee met de currypasta.

Voeg nu het kookvocht, de kokosmelk en het sinaasappelsap toe met de rijstazijn, gember, steranijs en het laurierblaadje toe. Laat dit geheel 15 minuten zachtjes opstaan zodat de soep lekker kan trekken en de smaken goed vrij komen van de specerijen.

Haal na 15 minuten de steranijs en laurier uit de soep. Je staafmixer kan schade oplopen van de steranijs en stukjes harde laurier in je soep is ook niet echt lekker. Pureer de soep met de staafmixer tot een je mooie egale massa hebt. Uiteraard mogen er best kleine stukjes rode biet in blijven zitten. Dit geeft wat extra structuur aan de soep. Laat de soep nog even 5 minuten op het vuur staan om nog wat door te warmen. Door de staafmixer is de soep wat afgekoeld.

Je soep van rode bieten met kokosmelk is nu klaar. Je kunt hem af garneren met de stukjes gekookte biet en eventueel  met een takje peterselie of mint.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer