• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook

door Elise de Haan
in Soep
0
0
Aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook

Aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook – Op zoek naar een lekker vullend, eenvoudig soepje? Denk dan eens aan een aardappelsoep. Aardappels heb je meestal toch wel in huis en met een paar extra ingrediënten zet je binnen een half uur een heerlijke verse soep op tafel. Je zou deze aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook eens kunnen proberen. De gepureerde aardappels geven de soep een fluwelige structuur, de geitenkaas maakt hem heerlijk romig en het gebruik van verse knoflook geeft de soep een lekkere, subtiele knoflooksmaak.

Tip voor bourgondiërs: Doe er een goed glas wijn en een vers stokbroodje met wat zoute boter bij, en je hebt een fijne, snelle maaltijd!

Geitenkaas

Er zijn in Nederland verschillende soorten geitenkaas te koop. Voor dit recept gebruiken we een zachte (smeerbare) geitenkaas, bijvoorbeeld Bettine Blanc of iets dergelijks. Deze smelt goed en geeft een fijne, romige kaassmaak aan de soep. Door het gebruik van kaas in plaats van room loop je ook niet het risico dat de soep gaat schiften.

Verse knoflook

Heb je wel eens verse knoflook geproefd? Verse knoflook zijn niet de witte bolletjes in een netje. Verse knoflook lijkt in de verste verte niet op de gedroogde knoflook die je in netjes in de supermarkt vindt. Dat zijn gedroogde knoflookbollen die meestal uit China komen, en die al maanden geleden geoogst zijn. Niks vers aan dus. Wist je dat er in Nederland verse knoflook wordt geteeld? Gewoon in Noord-Holland! Een Hollands streekproduct dus! En daarmee dus ook meteen veel duurzamer dan knoflook die eerst de hele wereld over moet voor jij hem kunt gebruiken.

Verse knoflook kun je in zijn geheel gebruiken. Je hoeft niet de teentjes los te maken en uit het velletje te halen, je gebruikt gewoon de hele bol, waar je een stukje afsnijdt.

Verse knoflook ruikt ook echt naar knoflook, en het heeft een heel fijne knoflooksmaak. Probeer het eens, met het risico dat je voortaan alleen nog verse knoflook wilt.

Aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels, geschild en in stukjes
  • 1 bol verse knoflook, gewassen en in stukjes gesneden
  • 4 sjalotten, in grove stukken
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels citroensap
  • een flinke handvol verse peterselie (iets achterhouden ter garnering)
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Verder nodig: een staafmixer of eventueel een blender

Zo maak je aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook:

Verhit wat olie in een soeppan. Zet hierin de knoflook en de sjalotten aan. Let er op dat ze niet bruin worden, glazig is goed.

Voeg dan de aardappels en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer een kwartier doorkoken tot de aardappels gaar zijn en de verse knoflook zacht.

Voeg de kaas, het citroensap en de peterselie toe en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de soep direct en bestrooi eventueel nog met wat gehakte peterselie.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel receptenGroente - Uien - KnoflookKaas - Geitenkaas
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tomatensoep met zoete aardappel
Soep

Tomatensoep met zoete aardappel

komkommersoep
Soep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Koude koolrabi-courgettesoep
Soep

Koude koolrabi-courgettesoep

Kaassoep met graskaas en mosterd
Soep

Kaassoep met graskaas en mosterd

Chinese soep met rundvlees en groenten
Soep

Chinese soep met rundvlees en groenten

verse aspergesoep
Soep

Zondagse soep met asperges

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes
Soep

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

aspergesoep sinaasappel
Soep

Aspergesoep met sinaasappel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen