Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen – Aardappels worden meestal, gekookt, gebakken, als puree of gefrituurd gegeten. Houd je van aardappels en houd je ook van een stevige maaltijdsoep, maak dan eens deze aardappelsoep van natuurlijk aardappel, met knolselderij en gebakken paddenstoelen. Een eenvoudige, dikke soep. Door het gebruik van knolselderij is het lekker winters gerecht en de paddenstoelen maken er een heerlijk gevulde soep van! De soep is helemaal vegetarisch. Als je toch wat vlees toe wilt voegen, bak dan wat gerookte spekblokjes of blokjes ham en voeg deze aan het eind van de bereiding aan de soep toe. Deze soep krijgt nog meer smaak als je even de moeite neemt om zelf een groentebouillon te trekken.
Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!
In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?
Knolselderij; Informatie en 15+ recepten
Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!
Aardappelsoep; dat is smaak, ook voor een klein budget
Alles kan met aardappelsoep! Met een paar ingrediënten maak je al een soep. Van een simpele variant met prei, tot een luxe soep met paling.
Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram aardappels, geschild en in blokjes
- 500 gram knolselderij, geschild en in blokjes
- 500 gram paddenstoelen naar keuze, in plakjes of reepjes
- 3 uien, in grove stukken
- 2 teentjes knoflook
- 1500 ml groentebouillon
- 3 flinke eetlepels crème fraîche
- 10 blaadjes verse salie, in reepjes gesneden
- 4 tl Worcestershire sauce
- olie om te bakken
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Extra nodig: staafmixer of blender
Zo maak je aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen:
Verhit wat olie in een grote pan en bak hierin de uien en knoflook glazig, maar laat deze niet bruin worden. Doe dan de aardappels, knolselderij en de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 20 à 25 minuten koken, tot de aardappels en knolselderij gaar zijn.
Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen met de salie gaar en bruin.
Voeg de crème fraîche aan de soep toe en pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en de Worcestershiresauce. Vind je de soep te dik, verdun deze dan met wat extra groentebouillon.
Roer de paddenstoelen (en het eventuele spek of de ham) door de soep en serveer. Wil je de aardappelsoep in de kommen garneren, houdt dan wat paddenstoelen achter en schep deze op de soep en strooi er wat fijn gesneden salie overheen.
Serveer de aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen direct.
Tafel lekker !!
Wat een heerlijke fluweelzachte soep. Ik ga dit vaker maken.
Hallo Trude,
Wat leuk om te horen dat de soep zo in de smaak gevallen is.
Dankjewel voor het compliment!
Groetjes, Elise