• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Amuse van courgettesoep en coquille

Marlene Stolte door Marlene Stolte
in Soep, Voorgerecht
0
0
Amuse van courgettesoep en coquille

Amuse van courgettesoep en coquille – Als je een volledig diner, een voor-, hoofd- en nagerecht, eet kom je jezelf altijd weer aan het einde tegen. Je had óf voor een voorgerecht moeten kiezen óf voor een nagerecht. Ja, of de helft niet op moeten eten en daar zijn we dan weer te hebberig voor. Het is lekker, iemand heeft er zijn best op gedaan en dan eet je je bordje leeg. Met het gevolg dat je met een volle buik je bed in stapt en je jezelf weer voorneemt je de volgende keer niet meer te laten verleiden tot een volledig menu.

Amuses zijn handig

Daarom zijn amuses zo handig. Kleine hapjes, vol van smaak en feestelijk. Je zit niet meteen aan het hoofdgerecht en je houdt ruimte over voor het nagerecht. En als je het bij een dinertje thuis een beetje handig aanpakt, kost het je ook bijna geen tijd. Zoals met deze amuse.

Kleine hapjes, vol van smaak en feestelijk.

Wij maken namelijk regelmatig courgettesoep en er ligt altijd wel een bakje in de vriezer. Het enige dat je dan nog moet doen is de coquilles grillen en klaar is de amuse. Dat kun je bijvoorbeeld ook doen met een pompoensoep en dezelfde coquille. Feestelijk, kleurrijk en een hele fijne binnenkomer.

In onderstaand recept een courgettesoep met verse munt of dille. Op deze website vind je verschillende andere lekkere varianten gemaakt van een courgettesoep. Kies vooral wat je lekker vindt, mooie smaken zijn altijd goed.

Amuse van courgettesoep en coquille (3)
Amuse van courgettesoep en coquille
Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten. 

Amuse van courgettesoep en coquille

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 courgettes, dunne plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 bosje verse munt of dille
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 1 1/2 liter kippenbouillon
  • 125 gr crème fraîche
  • olie
  • peper en zout
  • coquilles, zoveel als je glaasjes hebt
  • prikkertjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de amuse van courgettesoep en coquille:

Fruit de knoflook en de ui in de olie op halfhoog vuur totdat de ui glazig wordt. Doe dan de plakjes courgette erbij en de rasp van de schil van een halve citroen. Voeg de helft van de muntblaadjes of de fijne dille takjes toe en laat dit een minuut of 10 zachtjes pruttelen.

Voeg dan de bouillon toe totdat alles onderstaat. Heb je meer vocht nodig, voeg dan nog wat warm water toe. Haal wanneer alles gaar is (een minuut of 10), de pan van het vuur en voeg 3 eetlepels crème fraîche, sap van een halve citroen en de rest van de munt of dille toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Dep de coquilles droog met keukenpapier en wrijf ze in met olie. Bestrooi met vers gemalen peper en een beetje zout. Bak of grill ze 1 tot 2 minuten in een (grill)pan aan een kant, draai ze om en bak de andere kant ook nog tot ze een mooi lichtbruin korstje hebben. Coquilles hoeven niet door en door gebakken te zijn, liever niet zelfs, ze worden dan taai.

Schep de soep in een mooi glaasje of kommetje. Prik de coquille aan een prikkertje en laat het prikkertje boven de soep op de rand bungelen. Garneer de amuse van courgettesoep eventueel met nog een blaadje munt of wat dille.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVis - CoquilleVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchelpdierenVis - Verse vis
DeelPin122Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Carpaccio van honingmeloen
Voorgerecht

Carpaccio van honingmeloen ( Voorgerecht )

aspergesoep sinaasappel
Soep

Aspergesoep met sinaasappel

raapstelensoep
Soep

Raapstelensoep met zeebaars

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade
Voorgerecht

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade

Gravad Lax - Gemarineerde zalm
Voorgerecht

Gravad Lax, gemarineerde zalm

tataki van tonijn
Voorgerecht

Tataki van tonijn

daslooksoep
Soep

Daslooksoep; Zacht en kruidig tegelijk

asperges met gerookte zalm
Voorgerecht

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen