Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Amuse van courgettesoep en coquille

Amuses zijn handig, zoals deze amuse van courgettesoep met coquille. Klein hapje, vol van smaak en feestelijk en je houdt ruimte over voor het nagerecht.

Amuse van courgettesoep en coquille – Wanneer ik een volledig diner, een voor-, hoofd-, en nagerecht, eet kom ik mezelf altijd weer aan het einde tegen. Ik had óf voor een voorgerecht moeten kiezen óf voor een nagerecht. Ja, of de helft niet op moeten eten en daar ben ik dan weer te hebberig voor. Het is lekker, iemand heeft zijn best erop gedaan en dan eet je je bordje leeg. Met het gevolg dat ik met een volle buik mijn bed in stap en mij weer voorneem mij de volgende keer niet meer te laten verleiden tot een volledig menu.

Amuses zijn handig

Daarom zijn amuses zo handig. Kleine hapjes, vol van smaak en feestelijk. Je zit niet meteen aan het hoofdgerecht en je houdt ruimte over voor het nagerecht. En wanneer je het bij een dineetje thuis een beetje handig aanpakt kost het je ook bijna geen tijd. Zoals met deze amuse. Ik maak namelijk regelmatig courgettesoep en er ligt altijd wel een bakje in de vriezer. Het enige dat ik dan nog moet doen is coquilles grillen en klaar is de amuse. Kan je bijvoorbeeld ook doen met een pompoensoep en dezelfde coquille. Feestelijk, kleurrijk en een hele fijne binnenkomer.

Ik maak mijn courgettesoep vaak met verse munt of dille. Maar Connie heeft verschillende andere lekkere varianten gemaakt van een courgettesoep. Kies vooral wat je lekker vindt, mooie smaken zijn altijd goed.


Amuse van courgettesoep en coquille

Voorgerecht of soep voor 4 personen

Amuse van courgettesoep en coquille

  • 2 courgettes, dunne plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 bosje verse munt of dille
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 125 gr crème fraîche
  • olie
  • peper en zout
  • coquilles, zoveel als je glaasjes hebt
  • prikkertjes

Fruit de knoflook en de ui in de olie op halfhoog vuur totdat de ui glazig wordt. Doe dan de plakjes courgette erbij en de rasp van de schil van een halve citroen. Voeg de helft van de muntblaadjes of de fijne dille takjes toe en laat dit een minuut of 10 zachtjes pruttelen.

Voeg dan de bouillon toe totdat alles onderstaat. Heb je meer vocht nodig, voeg dan nog wat warm water toe. Haal wanneer alles gaar is (een minuut of 10), de pan van het vuur en voeg 3 eetlepels crème fraîche, sap van een halve citroen en de rest van de munt of dille toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Dep de coquilles droog met keukenpapier en wrijf ze in met olie. Bestrooi met vers gemalen peper en een beetje zout. Bak of grill ze 1 tot 2 minuten in een (grill)pan aan een kant, draai ze om en bak de andere kant ook nog tot ze een mooi lichtbruin korstje hebben. Coquilles hoeven niet door en door gebakken te zijn, liever niet zelfs, ze worden dan taai.

Schep de soep in een mooi glaasje of kommetje. Prik de coquille aan een prikkertje en laat het prikkertje boven de soep op de rand bungelen. Garneer de amuse van courgettesoep eventueel met nog een blaadje munt of wat dille.

Eet lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More