Amuse van courgettesoep en coquille – Als je een volledig diner, een voor-, hoofd- en nagerecht, eet kom je jezelf altijd weer aan het einde tegen. Je had óf voor een voorgerecht moeten kiezen óf voor een nagerecht. Ja, of de helft niet op moeten eten en daar zijn we dan weer te hebberig voor. Het is lekker, iemand heeft er zijn best op gedaan en dan eet je je bordje leeg. Met het gevolg dat je met een volle buik je bed in stapt en je jezelf weer voorneemt je de volgende keer niet meer te laten verleiden tot een volledig menu.
Amuses zijn handig
Daarom zijn amuses zo handig. Kleine hapjes, vol van smaak en feestelijk. Je zit niet meteen aan het hoofdgerecht en je houdt ruimte over voor het nagerecht. En als je het bij een dinertje thuis een beetje handig aanpakt, kost het je ook bijna geen tijd. Zoals met deze amuse.
Kleine hapjes, vol van smaak en feestelijk.
Wij maken namelijk regelmatig courgettesoep en er ligt altijd wel een bakje in de vriezer. Het enige dat je dan nog moet doen is de coquilles grillen en klaar is de amuse. Dat kun je bijvoorbeeld ook doen met een pompoensoep en dezelfde coquille. Feestelijk, kleurrijk en een hele fijne binnenkomer.
In onderstaand recept een courgettesoep met verse munt of dille. Op deze website vind je verschillende andere lekkere varianten gemaakt van een courgettesoep. Kies vooral wat je lekker vindt, mooie smaken zijn altijd goed.

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!
Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten.
Amuse van courgettesoep en coquille
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 courgettes, dunne plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 bosje verse munt of dille
- rasp en sap van een halve citroen
- 1 1/2 liter kippenbouillon
- 125 gr crème fraîche
- olie
- peper en zout
- coquilles, zoveel als je glaasjes hebt
- prikkertjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de amuse van courgettesoep en coquille:
Fruit de knoflook en de ui in de olie op halfhoog vuur totdat de ui glazig wordt. Doe dan de plakjes courgette erbij en de rasp van de schil van een halve citroen. Voeg de helft van de muntblaadjes of de fijne dille takjes toe en laat dit een minuut of 10 zachtjes pruttelen.
Voeg dan de bouillon toe totdat alles onderstaat. Heb je meer vocht nodig, voeg dan nog wat warm water toe. Haal wanneer alles gaar is (een minuut of 10), de pan van het vuur en voeg 3 eetlepels crème fraîche, sap van een halve citroen en de rest van de munt of dille toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Dep de coquilles droog met keukenpapier en wrijf ze in met olie. Bestrooi met vers gemalen peper en een beetje zout. Bak of grill ze 1 tot 2 minuten in een (grill)pan aan een kant, draai ze om en bak de andere kant ook nog tot ze een mooi lichtbruin korstje hebben. Coquilles hoeven niet door en door gebakken te zijn, liever niet zelfs, ze worden dan taai.
Schep de soep in een mooi glaasje of kommetje. Prik de coquille aan een prikkertje en laat het prikkertje boven de soep op de rand bungelen. Garneer de amuse van courgettesoep eventueel met nog een blaadje munt of wat dille.
Tafel lekker !!