• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juni 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Amuse van courgettesoep en coquille

door Marlene Stolte
in Soep, Voorgerecht
0
0
Amuse van courgettesoep en coquille

Amuse van courgettesoep en coquille – Als je een volledig diner, een voor-, hoofd- en nagerecht, eet kom je jezelf altijd weer aan het einde tegen. Je had óf voor een voorgerecht moeten kiezen óf voor een nagerecht. Ja, of de helft niet op moeten eten en daar zijn we dan weer te hebberig voor. Het is lekker, iemand heeft er zijn best op gedaan en dan eet je je bordje leeg. Met het gevolg dat je met een volle buik je bed in stapt en je jezelf weer voorneemt je de volgende keer niet meer te laten verleiden tot een volledig menu.

Amuses zijn handig

Daarom zijn amuses zo handig. Kleine hapjes, vol van smaak en feestelijk. Je zit niet meteen aan het hoofdgerecht en je houdt ruimte over voor het nagerecht. En als je het bij een dinertje thuis een beetje handig aanpakt, kost het je ook bijna geen tijd. Zoals met deze amuse.

Kleine hapjes, vol van smaak en feestelijk.

Wij maken namelijk regelmatig courgettesoep en er ligt altijd wel een bakje in de vriezer. Het enige dat je dan nog moet doen is de coquilles grillen en klaar is de amuse. Dat kun je bijvoorbeeld ook doen met een pompoensoep en dezelfde coquille. Feestelijk, kleurrijk en een hele fijne binnenkomer.

In onderstaand recept een courgettesoep met verse munt of dille. Op deze website vind je verschillende andere lekkere varianten gemaakt van een courgettesoep. Kies vooral wat je lekker vindt, mooie smaken zijn altijd goed.

Amuse van courgettesoep en coquille (3)
Amuse van courgettesoep en coquille
Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten. 

Amuse van courgettesoep en coquille

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 courgettes, dunne plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 bosje verse munt of dille
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 1 1/2 liter kippenbouillon
  • 125 gr crème fraîche
  • olie
  • peper en zout
  • coquilles, zoveel als je glaasjes hebt
  • prikkertjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de amuse van courgettesoep en coquille:

Fruit de knoflook en de ui in de olie op halfhoog vuur totdat de ui glazig wordt. Doe dan de plakjes courgette erbij en de rasp van de schil van een halve citroen. Voeg de helft van de muntblaadjes of de fijne dille takjes toe en laat dit een minuut of 10 zachtjes pruttelen.

Voeg dan de bouillon toe totdat alles onderstaat. Heb je meer vocht nodig, voeg dan nog wat warm water toe. Haal wanneer alles gaar is (een minuut of 10), de pan van het vuur en voeg 3 eetlepels crème fraîche, sap van een halve citroen en de rest van de munt of dille toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Dep de coquilles droog met keukenpapier en wrijf ze in met olie. Bestrooi met vers gemalen peper en een beetje zout. Bak of grill ze 1 tot 2 minuten in een (grill)pan aan een kant, draai ze om en bak de andere kant ook nog tot ze een mooi lichtbruin korstje hebben. Coquilles hoeven niet door en door gebakken te zijn, liever niet zelfs, ze worden dan taai.

Schep de soep in een mooi glaasje of kommetje. Prik de coquille aan een prikkertje en laat het prikkertje boven de soep op de rand bungelen. Garneer de amuse van courgettesoep eventueel met nog een blaadje munt of wat dille.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVis - CoquilleVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchelpdierenVis - Verse vis
DeelPin149Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

bruchetta met rucolapesto en mozzarella
Hapjes

Bruschetta met rucolapesto en mozzarella

Gebakken langoustines
Voorgerecht

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Toscaanse broodsoep met tomaten, pappa al pomodoro, tomaten, brood
Soep

Toscaanse broodsoep met tomaten; tomatolicious!

Noedelsoep met paksoi
Soep

Noedelsoep met paksoi; klaar in 15 minuten

brandnetelsoep, brandnetel, brandneteltopjes
Soep

Brandnetelsoep; dat prikkelt je zintuigen

Kalfssoep met prei en gehaktballetjes
Soep

Kalfssoep; met prei en gehaktballetjes

Steak tartare
Vleesgerechten

Steak tartare; een absolute lekkernij

Kaascocktail
Voorgerecht

Kaascocktail; met pittige ananasdressing

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

drie × een =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?
  • Pasta met zalm saffraan en spinazie

Uitgelicht

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

Varkensvlees op de barbecue is een ware traktatie voor liefhebbers van lekker eten. Kies het juiste vlees en marinade en je hebt een feestje!

Check het recept of lees de info
exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Recept in de picture

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Fris, zuur en zoet; deze fruitsalade met een dressing vol passie heeft en een explosie van smaken die je blijven verrassen.

Check het recept of lees de info
Gegrilde lamskoteletten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham

Perfect gebraden beenham

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen