Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aspergesoep met roomkaas

Heerlijk romige aspergesoep als lunch of voorgerecht. De bouillon trekken we van de schillen van de asperge. Zo ontstaat een zeer smaakvolle soep.

2 1.114

Aspergesoep met roomkaas – Voordat een witte asperge lekker is om te eten is het belangrijk hem goed te schillen. Advies is vaak zelfs twee keer schillen zodat je zeker weet dat er geen stugge draden meer aan de asperge zitten. Asperges eten is heerlijk, maar stugge draden kunnen dit genot snel verpesten.

Als je aan het schillen bent lijkt het dan ook alsof je wel heel veel restafval hebt, maar wist je dat je met dit restafval de meest lekkere bouillon kunt maken. De schillen en het onderste stukje van de asperge geven zoveel smaak af dat als je ze 10 minuten laat koken in water je een heerlijke basis hebt voor een aspergesoep. Ik gebruik deze bouillon dan ook voor deze heerlijk romige aspergesoep met roomkaas.


Aspergesoep met roomkaas

Voorgerecht voor 4 personen:

 • 500 gram witte asperges
 • 125 gram roomkaas met knoflook en/of kruiden
 • 100 ml witte wijn
 • 125 ml crème fraiche
 • 600 ml aspergebouillon
 • 1 kruidenbouillontablet
 • peper, zout en eventueel nootmuskaat naar smaak
 • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Schil de asperges van net onder het kopje tot onderaan, haal de schiller 2 keer langs de asperge, zodat je zeker bent dat er geen stugge draden achterblijven. Snijd de onderste houterige eindjes er royaal af, ongeveer 2 cm.

Zet een liter water op en kook hierin de aspergeschillen met de afgesneden onderkanten 10 minuutjes en haal ze er dan uit. Je kunt de schillen nu weggooien.

Snijd de geschilde asperges in stukjes. Doe deze stukje samen met de witte wijn, 600 ml van de aspergebouillon en de kruidenbouillontablet in een ruime pan en breng aan de kook. Laat de asperges in ± 10-15 minuten gaar koken. Voeg de roomkaas en de crème fraiche toe en pureer de soep tot deze mooi glad is. Breng de soep weer even aan de kook en breng hem verder op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat. Garneer de soep met wat fijngehakte peterselie.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. rinnie dooren zegt

  Lijkt me lekker,alleen ik zou er nog wat fijngesneden ham bij doen.

  1. Greetje zegt

   Zeker lekker met wat fijngesneden ham en een geprakt eitje.
   Ook heb ik wat groene asperges meegekookt en kleingesneden door de soep gedaan. Zo is het een heerlijke maaltijdsoep.
   Stokbroodje met kruidenboter maakt het geheel af!!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer