• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Aspergesoep met zalm en garnalen

door Elise de Haan
in Soep
0
0
Aspergesoep met zalm en garnalen

Aspergesoep met zalm en garnalen – Een heerlijk, fluwelig, voorjaarssoepje, gemaakt van witte asperges, en gevuld met gerookte zalm en grote garnalen. Binnen een half uur op tafel, maar door deze mooie ingrediënten te gebruiken heb je een groots effect. Succes gegarandeerd!

Asperges

De witte asperge wordt ook wel de koningin onder de groenten genoemd. Heerlijk om gekookt, met wat gekookt ei, ham en aardappelen te eten, maar minstens zo geschikt om soep van te maken. Deze soep wordt gemaakt van asperges, en niet van de schillen. Waarom? Omdat het veel lekkerder is. Je hebt geen prachtige kwaliteitsklasse AAA asperges nodig, want de soep wordt gepureerd, dus de zogenaamde “buitenbeentjes” voldoen uitstekend. Let er echter wel op dat de asperges die je koopt vers zijn.

Gerookte zalm

Gerookte zalm is zalmfilet die warm of koud is gerookt. Gerookte zalm wordt meestal koud gegeten, op een sandwich, in een salade en het is een geliefd onderdeel van een koud buffet. Er is gerookte zalm te koop in verschillende soorten en kwaliteiten. Wilde Sockeye zalm is heerlijk, én prachtig diep rood van kleur. Door de rode kleur komt deze zalm prachtig tot zijn recht in de aspergesoep met zalm en garnalen. Uiteraard kun je ook andere gerookte zalm gebruiken. Let er wel op dat je zalm met een MSC of een ASC-keurmerk voor duurzame visserij koopt.

Garnalen

Je kunt elke soort garnalen gebruiken die je lekker vindt. Ze worden niet meegekookt, dus dat moet je van tevoren doen, of je neemt garnalen die al gekookt zijn. Grote garnalen zijn heerlijk in deze aspergesoep met zalm en garnalen, maar gekookte Hollandse garnalen of Noorse garnalen voldoen ook prima.

Variatietip

Hou je wel van aspergesoep, maar niet van vis of schaaldieren? Je kunt deze heel goed vervangen door reepjes (gedroogde) ham en stukjes hardgekookt ei.

Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Aspergesoepen

Aspergesoepen; De lekkerste varianten op een rij

Recepten voor aspergesoepen met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep met je echt ontdekken!

Aspergesoep met zalm en garnalen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo witte asperges, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • flinke scheut kookroom
  • 100 gram gerookte (Sockeye) zalm
  • 100 gram gekookte (grote), gepelde, garnalen
  • een paar takjes dille
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aspergesoep met zalm en garnalen:

Kook de aspergestukjes in ongeveer 15 minuten gaar in de groentebouillon, waaraan je een laurierblaadje hebt toegevoegd.

Als de asperges gaar zijn verwijder je de laurier, en haal je de aspergepunten uit de bouillon. De aspergepunten houd je apart.

Haal vervolgens zoveel bouillon uit de pan, dat de asperges net niet meer onder staan. Houdt deze bouillon apart, mogelijk heb je het nodig om de soep te verdunnen.

Pureer met de staafmixer de inhoud van de pan en een flinke scheut kookroom. Gebruik eventueel een blender.

Mocht je de soep te dik vinden, verdun deze dan met wat van de achtergehouden bouillon. Breng op smaak met peper en indien nodig wat zout. De hoeveelheid zout hangt af van hoe zout de bouillon is.

Voeg de aspergepunten aan de soep toe. Verwarm de soep nog even indien deze teveel is afgekoeld.

Snijd de zalm in reepjes en voeg deze, samen met de garnalen, aan de soep toe op het moment dat je deze gaat serveren. Bestrooi de aspergesoep met zalm en garnalen voor het serveren nog met wat fijngesneden dille.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVis - Verse visVis - Verse Vis - Rondvis
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

komkommersoep
Soep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Koude koolrabi-courgettesoep
Soep

Koude koolrabi-courgettesoep

Kaassoep met graskaas en mosterd
Soep

Kaassoep met graskaas en mosterd

Chinese soep met rundvlees en groenten
Soep

Chinese soep met rundvlees en groenten

verse aspergesoep
Soep

Zondagse soep met asperges

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes
Soep

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

aspergesoep sinaasappel
Soep

Aspergesoep met sinaasappel

raapstelensoep
Soep

Raapstelensoep met zeebaars

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen