Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut – Bloemkoolsoep, daarmee zul je altijd wel punten scoren, want bloemkool is nu eenmaal de meest geliefde groente in Nederland. Maar met een heerlijke, zachte, fluwelige bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut ga je bonuspunten scoren bij je tafelgenoten. Vaak wordt er room of crème fraîche aan soep toegevoegd om het romige effect te creëren, maar in het recept voor de bloemkoolsoep is de Franse Port Salut kaas gebruikt. Die geeft de soep een lekker kazig tintje, maar zonder de smaak van de bloemkool te overheersen. In de soep zit ook aardappel. Dat betekent dat het een soep is die je ook heel goed kunt eten als hoofdgerecht. Met wat vers stokbrood erbij heb je zo een heerlijke maaltijdsoep.
Port Salut, een zacht en toegankelijk kaasje
Port Salut is een Frans kaasje dat bij veel mensen populair is. Dat is niet zo vreemd, want de kaas heeft een bijzonder zachte en toegankelijke smaak. Uiteraard hoort de kaas thuis op elk Frans kaasplankje, maar daarnaast kun je er ook heerlijk mee koken. Juist door die milde smaak. Port Salut geeft een lekkere kaassmaak aan je warme gerechten, maar de kaas zal niet snel de andere ingrediënten overheersen. Port Salut smelt makkelijk, dus in de soep, zoals in het recept voor bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut doet hij het prima. Maar ook in een kaastosti is Port Salut een goed alternatief voor de Goudse. Ook in een salade zijn stukje Port Salut een fijne toevoeging. Port Salut kun je in de kaasspeciaalzaak kopen, maar ook de meeste supermarkten zullen het wel verkopen.
Je hebt voor het klaarmaken van de bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut een staafmixer nodig. Je kunt ook eventueel een blender gebruiken als je geen staafmixer bezit. Laat in dat geval de soep eerst wat afkoelen.
Bloemkoolsoep; dit zijn de lekkerste varianten
Eén groente, meerdere soepen en nog meer smaken, van lekker licht tot een goed vullende bloemkoolsoep, ze zijn allemaal even lekker.
Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond
Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!
Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 medium formaat bloemkool, in kleine roosjes
- 600 gram kruimig kokende aardappels, geschild en in stukjes
- 1 ui, grof gesnipperd
- 2 liter groentebouillon
- 350 gram Port Salut, korst eraf en in stukjes
- Een flinke handvol bieslook, in ringetjes
- witte peper
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut:
Doe de aardappels samen met de bloemkoolroosjes en de ui in een soeppan en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat koken tot de bloemkool en de aardappels gaar zijn. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
Verhit de soep weer en laat de Port Salut in de soep smelten.
Breng de soep op smaak met witte peper en, indien nodig, zout. Roer de bieslook door de soep.
Serveer de bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut in grote kommen. Lekker met vers stokbrood! Voeg een eventuele topping vlak voor het serveren toe.
Tafel lekker !!