• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Connie Derks door Connie Derks
in Maaltijdsoep, Soep
0
2
Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep – In de zomermaanden is er volop Hollandse bloemkool beschikbaar. Maar wat moet je met zo’n grote bloemkool als je maar met z’n tweetjes bent? Je kunt voor het koken wat roosjes apart houden voor een rauwkost, maar dan houdt het wel op. Die hele bloemkool gebruik je voor 3/4. Kook die bloemkool dan in zijn geheel en maak van het kookwater en de overige 1/4 bloemkool een heerlijke bloemkoolsoep.

Gooi dat kookwater niet weg

Kook dus de hele bloemkool in water met een beetje zout. Als de bloemkool gaar is haal je die (met een schuimspaan) uit het water in plaats van dat je de bloemkool afgiet. Het kookwater blijft zo behouden en gebruik je met een deel van de bloemkoolroosjes voor een lekkere bloemkoolsoep. In het kookwater zitten tenslotte ook vitamines en vooral de smaak van de bloemkool. Erg geschikt voor soep. Je hoeft dus ook de grotere bloemkolen niet meer links te laten liggen want je kunt alles gebruiken. Tip: gooi ook de stronk niet weg, maar kook deze mee!

bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep; dit zijn de lekkerste varianten

Eén groente, meerdere soepen en nog meer smaken, van lekker licht tot een goed vullende bloemkoolsoep, ze zijn allemaal even lekker.

Bloemkoolsoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • kookwater van bloemkool aangevuld met water tot 1 liter
  • ½ uitje gesnipperd
  • bloemkool, zoveel als jij kan missen
  • 30 gram roomboter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • eventueel bouillonpoeder
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje koffiemelk of room
  • een paar takjes bieslook

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bloemkoolsoep:

Fruit de uitjes licht aan in de boter. Voeg de bloem en de kerriepoeder toe en roer goed door. Laat dit eventjes garen maar blijf goed roeren. Voeg er 1/3 van het kookwater aan toe en roer tot dit gebonden is en er geen klontjes meer inzitten. Voeg de rest van het kookwater er aan toe en kook de soep een paar minuutjes op een laag pitje.

Breng op smaak met bouillonpoeder zout en peper. Snijd de bloemkool klein en doe deze in de hete soep en giet er een klein scheutje room bij. Strooi de bieslook pas over de bloemkoolsoep als deze opgeschept is.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKokenmetrestjes
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

aspergesoep sinaasappel
Soep

Aspergesoep met sinaasappel

Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut

raapstelensoep
Soep

Raapstelensoep met zeebaars

daslooksoep
Soep

Daslooksoep; Zacht en kruidig tegelijk

Aspergesoep Met Zalm En Dille
Soep

Aspergesoep met zalm en dille

Aspergesoep met zalm en garnalen
Soep

Aspergesoep met zalm en garnalen

paprikasoep
Soep

Paprikasoep van gegrilde paprika’s

Spinaziesoep met crème fraîche
Soep

Spinaziesoep met crème fraîche

Reacties 2

  1. Connie Derks says:
    5 jaar geleden

    Fijn te horen Tineke. Een soepje is altijd lekker toch?

    Beantwoorden
  2. Tineke says:
    5 jaar geleden

    de bloemkoolsoep geprobeerd, omdat de bloemkool veel te groot was voor 2 personen. Is voor herhaling vatbaar, is erg smakelijk. Wat een lekkere oplossing.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen