- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Bruine bonensoep; Goed gevulde maaltijdsoep

Bruine bonensoep, een maaltijdsoep gevuld met groenten,rookworst en spek.Een heerlijk en voedzaam gerecht voor de koude dagen.Na een wandeling buiten in de natuur op het strand of na een lange werkdag buiten is deze soep een mooi gerecht om de kou te verdrijven.

Bruine bonensoep

De bonen 24 uur laten weken,vervolgens de bonen koken inĀ  het water waar de bonen in hebben geweekt.

De bouillon,laurier,kruidnagel toevoegen en zachtjes meekoken met de bonen.De bonen niet te gaar koken.De laurier en kruidnagel verwijderen.

Wanneer de bonen gaar zijn het vuur uitzetten.De bonen stampen in het kookvocht of als je een gladde soep wilt deze pureren.

De aardappel schillen,wassen en in klein blokjes snijden,samen met de gehakte ui,selderij,chilipeper,prei,rookworst,spek in de bonensoep doen,dit samen heel zachtjes laten doorkoken tot de aardappels gaar zijn.

Ongeveer 20 minuutjes doorkoken,als laatste de kaneel naar smaak toevoegen.

Serveren met roggebrood met spek of donker stokbrood met kruidenboter[1].

Tafel Lekker!

Links in dit recept:
  1. kruidenboter: https://lekkertafelen.nl/recepten/saus/zelfgemaakte-kruidenboter/