Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Budgettopper: Smaakvolle uiensoep voor het einde van de maand

Uiensoep voor het einde van de maand. Goedkoop en makkelijk maar smaakvol. En je kunt het natuurlijk ook gerust aan het begin van de maand op tafel zetten.

2 1.802

Budgettopper: Smaakvolle uiensoep voor het einde van de maand – In de omgeving liggen de velden er vol mee. Uien. Er zijn vele soorten uien. En ook vele soorten uiensoep. Met witte wijn, met rode wijn, met gegrilde kaas en stokbrood etc. Maar uiensoep kan ook heel simpel en heel goedkoop. Uien zijn niet duur in aanschaf, net als bouillonblokjes en knoflook. Water heb je in de kraan en als je wat vaker kookt heb je waarschijnlijk ook wel de meeste kruiden en specerijen in huis. Oftewel een gerecht wat niet veel geld kost om te maken. Hieronder vindt je het recept voor een lekkere makkelijke en goedkope uiensoep die iedereen kan maken.


Uiensoep, makkelijk en goedkoop

Soep voor 2 á 3 personen.

  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl. gemalen peper
  • ½ eetl. tijm (gedroogd)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 800 ml. water

Maak de uien schoon en snijd ze door de helft. Snijd ze dan nogmaals door de helft (kwarten) en snij er vervolgens plakjes van. Pers de knoflook met de knoflookpers. Doe een scheut olie in een pan met dikke bodem. Doe hier de laurier, kruidnagel, tijm en peper in. Laat dit heel even fruiten zodat de geur lekker vrij komt. Doe vervolgens de ui en knoflook erbij en fruit dit op zacht vuur aan tot de ui glazig en zacht is. Zet het vuur dan wat hoger zodat de ui kleur krijgt. Dit geeft de soep straks een warme bruine kleur. Het geeft niet als de bodem iets aanbakt zolang het maar niet verbrand.

Als de ui mooi goudbruin is kun je het water toevoegen en de bouillonblokjes. Laat het geheel 20 minuten zachtjes opstaan. Haal vervolgens de laurier eruit en als het lukt de kruidnagels. Breng je soep op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. beertje zegt

    Hallo daar

    Als je uiensoep maakt moet je wel uien proeven.
    Mijn uien soep is van oorsprong van een Franse Chef die in Zwitserland in een Toeristen Restaurant werkte en waar de omwonende speciaal voor de uiensoep kwamen eten
    Beertje

    1. Lekker Tafelen zegt

      We zijn razend nieuwsgierig Beertje

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer