Doperwten soep met een Oosters tintje – Soms zijn er van die dagen dat alles in de keuken om snel en simpel draait, de kinderen gaan naar sportclubjes, er moet ‘s avonds nog vergaderd worden, de één gaat de deur uit terwijl de ander net binnen komt, ach ja je herkent het vast wel, er moet snel iets lekkers op tafel komen.
Met deze doperwten soep heb je een perfecte maaltijd voor dit soort dagen, het is echt niks meer dan alle ingrediënten in de blender, even de blender aan en je bent klaar, hoe makkelijk en snel wil je het hebben. Dit soepje kan zowel warm als koud gegeten worden dus eenieder kan zelf kiezen. Heb je veel haast en geen tijd meer om het op te warmen, geen probleem ook dan kun je toch lekker en voedzaam eten. Een broodje erbij of als je stiekem toch iets meer tijd hebt maak je deze (doperwtjes met munt) warm en je maaltijd is compleet.
Oosterse ingrediënten
De koriander, het pepertje en de sereh lemongrass* zorgen voor het Oosterse tintje in deze soep. De kokosmelk maakt hem lekker romig en het zoete van de doperwt gaat perfect samen met de enigszins pittige smaken. Wees wel voorzichtig met de koriander, deze heeft een smaak die snel kan overheersen.
* Sereh lemongrass pasta vind je in kleine potjes bij de grotere supermarkten bij de Oosterse producten*
Doperwten soep
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 450 gram verse doperwten
- 400 ml kokosmelk
- 120 ml groentebouillon
- 2 sjalotjes
- 1 limoen
- 2 tl sereh lemongrass pasta
- 1/2 rode peper (plus wat extra gesneden ringetjes voor decoratie)
- 4 cm verse gember
- 1/2 tl rode peper vlokken
- 5 à 10 gram koriander
Bereidingswijze van dit recept
Om een gladde soep te krijgen laat ik de doperwten eerst 4 minuutjes voorkoken. Gebruik van de limoen de rasp en het sap. Snijd de sjalot, de gember en de rode peper grof, fijn hoeft niet het gaat uiteindelijk toch allemaal in de blender.
Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot er een mooie gladde doperwten soep ontstaat. Verdeel over 4 kommen of borden en decoreer de doperwten soep met een blaadje koriander en wat rode peper ringetjes.
Tafel lekker !!