Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Eenvoudige linzensoep met chorizo

Iets makkelijks op tafel? Maak dan deze eenvoudige linzensoep met chorizo. Een heerlijk voedzame maaltijdsoep en heerlijk kruidig door de chorizo.

0 162

Eenvoudige linzensoep met chorizo – Een soep vol van smaak en erg makkelijk te maken. Door chorizo te gebruiken krijgt de soep een heerlijk kruidige smaak.

Chorizo is een van oorsprong Spaanse droge worst die veel van de smaak en kleur te danken heeft aan paprika. Er zijn vele soorten/smaken chorizo. Ik nam een pittige met knoflook maar iedere andere is ook prima. Omdat we de heerlijk kruidige chorizo gebruiken die vrij krachtig van smaak is hoef je er verder bijna niets meer van kruiden aan toe te voegen. Wel zo makkelijk toch?

Linzensoep

Voor deze soep heb ik groene linzen gebruikt. Deze blijven iets steviger en vallen niet zo uit elkaar als bijvoorbeeld de rode linzen. Bij deze soep is het wel lekker als de linzen nog wat structuur hebben.  Ook de uien en de bleekselderij heb ik om dezelfde reden grof gesneden.


Eenvoudige linzensoep met chorizo

Maaltijdsoep voor 4 personen

  • 150 gram groene linzen
  • 2 uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 gram chorizo
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 liter water
  • 1/2 rood pepertje ( optioneel )

Zo maak je een eenvoudige linzensoep met chorizo:

Snij de ui en de bleekselderij grof. Snij de chorizo in kleine dobbelsteentjes. Was de linzen en laat uitlekken. Verwarm een klein beetje olijfolie in een pan en smoor hierin de chorizo, ui en bleekselderij tot de olie uit de chorizo komt en de ui glazig ziet. Voeg er nu de eetlepel tomatenpuree aan toe en bak deze even mee om het zuur uit de puree te halen. Voeg er nu 1 liter water en de linzen aan toe en laat onder af en toe roeren een uurtje zachtjes koken. De linzen moeten zacht maar mogen niet helemaal uit elkaar vallen. Proef de soep en breng deze indien nodig verder op smaak met een stukje fijngesneden pepertje, peper en zout.

Wanneer je de soep iets dikker zou willen hebben zou je deze kunnen binden met maïzena. Neem hiervoor een halve eetlepel maïzena en los dit op in een half kopje water. Roer dit mengsel door de soep en laat even kort meekoken.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer