Extra gevulde pompoensoep, stevig comfortfood! – Tegen de tijd dat de groenteafdelingen, groentewinkels en marktkramen weer vol liggen met pompoenen treedt de herfst in. Rond die tijd zijn de meeste mensen ook wel weer toe aan een stevige maaltijdsoep.
In dit recept voor een extra gevulde pompoensoep gaan lekker veel groenten. Dus behalve goed vullend en verschrikkelijk lekker, is die verwarmende soep ook nog eens heel gezond! Een prima maaltijd voor een winderige herfstdag dus!
Je moet voor de soep even tijd uittrekken, net als dat je dat doet al je een pan erwtensoep maakt, maar dan heb je straks ook wel een echt lekker soep op tafel staan.
Pompoenen, in alle soorten en maten, maar pas op!
In de winkels en op de markt vind je meestal flespompoenen, ook wel butternut squash genoemd en de oranje Hokkaido pompoenen. Deze pompoenen zijn allebei geschikt om pompoensoep van te maken. In het recept staat een flespompoen, maar kun je die niet vinden, de Hokkaido is een goed alternatief. Nu worden er in de pompoenentijd ook overal langs de weg pompoenen verkocht. Ga je je pompoen bij zo’n stalletje kopen, let er dan goed op dat je een eetbare pompoen hebt. Er worden ook heel veel sierpompoenen verkocht, en die zijn niet eetbaar en die gaan je gegarandeerd een flinke buikkramp opleveren als je er soep van maakt!
Wees creatief met de vulling!
Extra gevulde pompoensoep, boordevol groenten dus. Je kunt de groentevulling uiteraard ook aanpassen aan je eigen smaak en er andere groenten in doen. In het recept hieronder wordt geen vlees gebruikt, dus gaat het hier over een vegetarische soep. Dat kun je prima zo laten, maar als jij er wel vlees in wil, gehaktballetjes of stukjes kipfilet passen er ook heel goed in. Leef je uit dus! Als je de soep precies volgens het recept maakt, krijg je een pittige soep. Mag het voor jou wel wat minder pittig, laat de chilipeper er dan uit.
Pompoensoep; lekker om mee te variëren
Met pompoen maak je de lekkerste gerechten. Natuurlijk is pompoensoep er daar een voorbeeld van, want daarmee kun je heerlijk variëren!
Extra gevulde pompoensoep
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 flespompoen, in blokjes
- 5 flinke tomaten, in stukken
- 3 rode uien, in stukken
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper, in stukken
- 2 liter groentebouillon
- 2 eetlepels ras el hanout
- 2 preien, in halve ringen
- 3 paprika’s in verschillende kleuren, in stukjes
- 2 pastinaken, in blokjes
- 3 stengels bleekselderij, in boogjes
- 125 gram kleine champignons, in vieren gesneden
- 3 vastkokende aardappels, in blokjes
- 250 gram kikkererwten, gaar
- 1 blik jong jackfruit, op water, met een vork in stukjes getrokken
- klein bosje bladselderij of een paar takken lavas, gesneden
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je extra gevulde pompoensoep:
Je hebt voor dit recept een staafmixer nodig.
Doe de pompoenblokjes, de stukken tomaat, de uien, de knoflookteentjes en de chilipeper in een flinke soeppan. Schenk hier 2 liter groentebouillon overheen. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat op een zacht vuurtje gaar koken.
Als de groenten gaar zijn, pureer de pompoensoep dan met de staafmixer. Breng op smaak met de ras el hanout.
Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de aardappels, de bleekselderij, de prei, de paprika, de pastinaak, de champignons en het jackfruit toe. Laat de soep zachtjes doorkoken tot de groenten beetgaar zijn. Doe vervolgens de kikkererwten en de bladselderij of lavas erbij en warm de soep nog even goed door.
Serveer in grote kommen, met grof, bruinbrood.
Tafel lekker !!
Erg lekker!
Niet goed gekeken, was een recept voor 8 personen.
Dus voorlopig kunnen we met zijn 2en vooruit.
Maar dat vinden wij allerminst erg. 🙂
Fijn dat jullie de rijkgevulde pompoensoep lekker vinden, Fieke. En een voorraadje in de vriezer is altijd fijn toch🙂