Gazpacho uit de keuken van “de Eetkamer” – Ik weet dat er al heel veel recepten van Gazpacho zijn. Ik heb dan ook niet de illusie dat dit recept bijzonder overkomt. Wat wèl heel bijzonder is, is het feit dat dit recept uit de keuken van een restaurant komt waar ik echt heel graag mag eten. Meestal als je in een restaurant iets lekkers hebt gegeten en het thuis ook eens wilt maken, mis je nèt de finishing touch. Dit recept heeft totaal geen bijsturing nodig want het is helmaal af en de smaak is dan ook subliem.
Ik waardeer het ten zeerste dat zo’n restaurant dit met hun gasten wil delen. En daarom wil ik jullie ook laten kennismaken met deze heerlijke Gazpacho uit de keuken van de Eetkamer.
Gazpacho uit de keuken van “de Eetkamer”
- 1 komkommer
- 1 kg tomaten
- 1 middelgrote ui
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 beschuit
- 1 liter ijswater
- 1 dl rode wijnazijn
- Zeezout
- Zwarte peper
- 1 dl olijfolie
- Tabasco (enkele druppels)
Schil de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snipper de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Meng alle groenten door elkaar. Kruimel de beschuit erdoor. Voeg het ijswater, azijn, zout en peper toe. Pureer alles glad in een blender of met de staafmixer. Als de gazpacho glad is, roer er dan druppelsgewijs de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout, peper en tabasco. Laat de gazpacho ruim twee uur koelen in de koelkast. Voor het serveren eerst goed opkloppen.
Serveer de Gazpacho met bijvoorbeeld Hollandse garnalen, uitgebakken broodblokjes, kleine blokjes fetakaas, of als amuse met een lepeltje Philadelphia.