• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Van slechts een paar eenvoudige ingrediënten kun je dit heerlijke recept al maken

door Elise de Haan
in Soep
1
6
Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Gekarameliseerde uiensoep met camembert – Je kunt van een paar heel eenvoudige ingrediënten soms de heerlijkste gerechten maken. Bijvoorbeeld deze uiensoep van gekarameliseerde rode uien. Dit is een soep die je zo kunt maken als je weinig in huis hebt. De meeste ingrediënten zul je wel standaard op voorraad hebben, zo niet, dan zijn ze makkelijk te vervangen.

In onderstaand recept zijn rode uien gebruikt. Uiteraard kun je ook andere uien gebruiken. Rode uien zijn wat specifieker van smaak dan gele uien. Probeer de soep eens met rode- en eens met gele uien. Als je ze naast elkaar proeft, zul je merken dat de variant met rode uien het qua smaak wint.

De camembert geeft een wat ander tintje dan gewone geraspte kaas. Hou je niet van camembert, vervang deze dan door andere, goed smeltende kaas.

Franse kazen

Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten

Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram rode uien, in niet te dunne, halve of kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 75 gram boter
  • 3 el suiker
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 375 ml water
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1250 ml groentebouillon
  • 1,5 el bloem
  • zout en peper
  • 6 niet te dunne sneetjes stokbrood
  • 1 camembertkaasje, in plakken
  • Optioneel: wat extra geraspte kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gekarameliseerde uiensoep met camembert:

Smelt de boter in een ruime braadpan. Laat de boter echter niet te bruin kleuren. Zet de uien en de knoflook hierin een paar minuten aan. Voeg dan de suiker, de balsamicoazijn, het water en de tijm toe. Roer door elkaar en breng aan de kook. Laat op een laag vuur ongeveer 3 kwartier heel zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Haal het deksel er de laatste 10 minuten af en laat het vocht wat inkoken.

Strooi de bloem bij de uien en meng deze er heel goed doorheen. Schenk dan de bouillon er bij en breng de soep aan de kook. Laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

Verwarm de oven, op de grillstand, voor op 225 graden.

Verdeel de soep over vuurvaste soepkommen. Leg in elke kom een sneetje stokbrood. Verdeel de camembert over het brood, en de eventuele geraspte kaas.

Zet de soepkommen op een bakplaat en zet een paar minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Serveer de gekarameliseerde uiensoep met camembert direct.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - UienKaasKaas - Camembert
DeelPin92Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tomatensoep met zoete aardappel
Soep

Tomatensoep met zoete aardappel

komkommersoep
Soep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Koude koolrabi-courgettesoep
Soep

Koude koolrabi-courgettesoep

Kaassoep met graskaas en mosterd
Soep

Kaassoep met graskaas en mosterd

Chinese soep met rundvlees en groenten
Soep

Chinese soep met rundvlees en groenten

verse aspergesoep
Soep

Zondagse soep met asperges

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes
Soep

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

aspergesoep sinaasappel
Soep

Aspergesoep met sinaasappel

Reacties 6

  1. Cecile says:
    2 jaar geleden

    De soep was heerlijk, maar de volgende keer pas ik toch nog sommige dingen aan, zoals heel wat minder suiker en de camembert vervang ik door roquefort of Danish Blue iig geval een blauw kaas.
    Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Hallo Cecile,
      Fijn dat je de soep lekker vond. Met blauwe kaas is hij ook erg lekker, zo maak ik hem zelf ook wel eens. Je kunt de hoeveelheid suiker aanpassen, alleen zou ik dan ook de hoeveelheid Balsamicoazijn wat verminderen om te voorkomen dat deze teveel gaat overheersen!

      Beantwoorden
  2. Mieke Kwaspen says:
    2 jaar geleden

    3 el suiker lijkt me erg veel. Ik gebruik slechts 1 tlp suiker .

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Dag Mieke,
      Er zit behoorlijk wat Balsamicoazijn in het recept. Om de zoet-zuur balans te behouden heb ik gekozen voor 3 eetlepels suiker. Uiteraard kun je het recept naar eigen keuze en smaak aanpassen. Het eindresultaat zal dan wel anders worden.

      Beantwoorden
  3. Els says:
    2 jaar geleden

    Wat een heerlijk en gemakkelijk recept .

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Dankjewel voor je reactie, Els. Fijn dat je van de uiensoep hebt genoten!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn is zo'n heerlijk familiegerecht of de schotel die je op tafel zet als je eters krijgt.

Check het recept of lees de info
Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Handige kooktips

vis pocheren
Kookschool

Vis pocheren; makkelijker dan je denkt

Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.

Check het recept of lees de info
Tête de Moine

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen