• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Van slechts een paar eenvoudige ingrediënten kun je dit heerlijke recept al maken

door Elise de Haan
in Soep
1
8
Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Gekarameliseerde uiensoep met camembert – Je kunt van een paar heel eenvoudige ingrediënten soms de heerlijkste gerechten maken. Bijvoorbeeld deze uiensoep van gekarameliseerde rode uien. Dit is een soep die je zo kunt maken als je weinig in huis hebt. De meeste ingrediënten zul je wel standaard op voorraad hebben, zo niet, dan zijn ze makkelijk te vervangen.

In onderstaand recept zijn rode uien gebruikt. Uiteraard kun je ook andere uien gebruiken. Rode uien zijn wat specifieker van smaak dan gele uien. Probeer de soep eens met rode uien en eens met gele uien. Als je ze naast elkaar proeft, zul je merken dat de variant met rode uien het qua smaak wint.

De camembert geeft een wat ander tintje dan gewone geraspte kaas. Hou je niet van camembert, vervang deze dan door andere, goed smeltende kaas.

Franse kazen

Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten

Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram rode uien, in niet te dunne, halve of kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 75 gram boter
  • 3 el suiker
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 375 ml water
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1250 ml groentebouillon
  • 1,5 el bloem
  • zout en peper
  • 6 niet te dunne sneetjes stokbrood
  • 1 camembertkaasje, in plakken
  • Optioneel: wat extra geraspte kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gekarameliseerde uiensoep met camembert:

Smelt de boter in een ruime braadpan. Laat de boter echter niet te bruin kleuren. Zet de uien en de knoflook hierin een paar minuten aan. Voeg dan de suiker, de balsamicoazijn, het water en de tijm toe. Roer door elkaar en breng aan de kook. Laat op een laag vuur ongeveer 3 kwartier heel zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Haal het deksel er de laatste 10 minuten af en laat het vocht wat inkoken.

Strooi de bloem bij de uien en meng deze er heel goed doorheen. Schenk dan de bouillon er bij en breng de soep aan de kook. Laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

Verwarm de oven, op de grillstand, voor op 225 graden.

Verdeel de soep over vuurvaste soepkommen. Leg in elke kom een sneetje stokbrood. Verdeel de camembert over het brood, en de eventuele geraspte kaas.

Zet de soepkommen op een bakplaat en zet een paar minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Serveer de gekarameliseerde uiensoep met camembert direct.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - UienKaasKaas - Camembert
DeelPin104Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Minestrone met boerenkool
Maaltijdsoep

Minestrone met boerenkool; gebruik boerenkool ook eens zo

Kaassoep met geroosterde knoflook
Soep

Kaassoep met geroosterde knoflook

Kippensoep
Soep

Kippensoep; lekker Hollands!

Aardappelsoep met spitskool
Soep

Aardappelsoep met spitskool

Selderijsoep
Soep

Selderijsoep; met drie soorten selderij

pastinaak-venkelsoep met garnalen
Soep

Pastinaak-venkelsoep met garnalen

paprikasoep
Soep

Paprikasoep van gegrilde paprika’s

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Reacties 8

  1. Rina says:
    3 maanden geleden

    Soep was heerlijk, maar helaas echt veel te zoet. 1 eetlepel suiker lijkt mij meer dan genoeg. Jammer!

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 maanden geleden

      Je kunt een recept altijd aanpassen, Rina. Koken is tenslotte een creatief proces. Als je de hoeveelheid suiker aanpast, dan zou ik ook de hoeveelheid balasamicoazijn aanpassen om te voorkomen dat de soep te zuur wordt.

      Beantwoorden
  2. Cecile says:
    2 jaar geleden

    De soep was heerlijk, maar de volgende keer pas ik toch nog sommige dingen aan, zoals heel wat minder suiker en de camembert vervang ik door roquefort of Danish Blue iig geval een blauw kaas.
    Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Hallo Cecile,
      Fijn dat je de soep lekker vond. Met blauwe kaas is hij ook erg lekker, zo maak ik hem zelf ook wel eens. Je kunt de hoeveelheid suiker aanpassen, alleen zou ik dan ook de hoeveelheid Balsamicoazijn wat verminderen om te voorkomen dat deze teveel gaat overheersen!

      Beantwoorden
  3. Mieke Kwaspen says:
    2 jaar geleden

    3 el suiker lijkt me erg veel. Ik gebruik slechts 1 tlp suiker .

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Dag Mieke,
      Er zit behoorlijk wat Balsamicoazijn in het recept. Om de zoet-zuur balans te behouden heb ik gekozen voor 3 eetlepels suiker. Uiteraard kun je het recept naar eigen keuze en smaak aanpassen. Het eindresultaat zal dan wel anders worden.

      Beantwoorden
  4. Els says:
    2 jaar geleden

    Wat een heerlijk en gemakkelijk recept .

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Dankjewel voor je reactie, Els. Fijn dat je van de uiensoep hebt genoten!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen