• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Groene aspergesoep met een eitje

door Marlene Stolte
in Soep
0
0
Groene aspergesoep

Groene aspergesoep – Gelukkig zijn tegenwoordig het hele jaar door de groene asperges te krijgen, zeker niet altijd uit eigen land, maar ach als een mens een keer trek in asperges heeft kan je altijd grijpen naar dit alternatief.

Waarom de witte asperge een koningin heeft en de groene niet is iets dat we eigenlijk niet begrijpen

De groene asperge heeft omdat hij langer aan de wortel zit de kans gekregen om nog meer vitamines vast te houden dan zijn witte zusje. Vaak is hij wat krachtiger van smaak, en dus heel goed geschikt voor een groen aspergesoep. En niet te vergeten het grootste voordeel: je hoeft hem niet te schillen! Want hoe je het ook went of keert, die witte rakkers schillen blijft bij met de meest mooie, bijzondere, dure aspergeschiller nog steeds een dingetje.

Terug naar de groene asperge, niet schillen en alleen de houtige onderkant ervan afbreken. Gooi deze stukjes niet weg maar laat je bouillon even met de stukjes doorkoken. Zeker als je gebruik maakt van een bouillonblokje geeft het even meekoken van deze stukjes net die extra smaak aan je bouillon. Overigens kan je de schillen en de onderkant van een witte asperge ook prima in een bouillon laten meekoken. Gebruik 1 blokje op 1 liter water in plaats van de aangegeven 1 op een halve liter. De smaak van de asperge komt dan nog beter naar boven.
En wat is een asperge zonder een eitje, in de soep drijft dus een gepocheerd eitje. Klinkt moeilijker dan het is, gewoon proberen.

Aspergesoepen
Specials

Aspergesoepen; De lekkerste varianten op een rij

Recepten voor aspergesoepen met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep met je echt ontdekken!

Check het recept of lees de info

Groene aspergesoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600-700 gr groene asperges
  • 1 liter bouillon ( groente of kip )
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, dunne plakjes
  • 30 gram bloem
  • 2 eetlepels slagroom
  • 4 eieren
  • 2 tl witte wijnazijn
  • olijfolie
  • vers gemalen peper en eventueel zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de groene aspergesoep:

Breek de houterige onderkant van de asperges en laat deze met de deksel op de pan een minuut of 15 zachtjes in de bouillon meekoken. Verwijder de stukjes en zet de bouillon even apart.
Snijd de kopjes van de asperges en halveer ze. Kook ze in wat water in ongeveer 2 minuten beetgaar. Spoel onder koud water af en bewaar ze in en bakje koud water. Snijdt de rest van de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm.

Doe een scheut olie in een pan en doe de aspergestukjes, preiringen en bleekselderijplakjes erbij. Laat de groente op laag vuur in een minuut of 10 mooi zacht worden, houd zoveel mogelijk de deksel op de pan. Blijf regelmatig roeren en zorg ervoor dat de groenten niet verkleuren.
Roer de bloem door de groenten en laat een minuutje meegaren. Doe daarna de bouillon bij de groenten en laat dit 10 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender of keukenmachine tot een gladde soep.

Nu het gepocheerde ei en echt het valt best mee. Doe in een klein pannetje een laagje water van ongeveer 4 cm, doe de azijn erbij met een mespuntje zout en breng aan de kook. Zet het vuur lager en roer met een lepel zodat je een kleine maalstroom krijgt. Doe dan het ei voorzichtig in het water en laat 3 minuten licht pruttelen. Haal met een schuimspaan uit het water en leg het ei even op een stukje keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.

Breng de groene aspergesoep weer aan de kook en roer de room erdoor. Breng nu op smaak met peper en zout. Schep in een diep bord en leg het ei in het midden. Garneer de groene aspergesoep met de halve aspergekopjes en strooi en nog wat vers gemalen peper en een drupje olijfolie over.

Tafel lekker !!

Tags: Groentesoep als voorgerecht
DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

komkommersoep
Soep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Koude koolrabi-courgettesoep
Soep

Koude koolrabi-courgettesoep

Kaassoep met graskaas en mosterd
Soep

Kaassoep met graskaas en mosterd

Chinese soep met rundvlees en groenten
Soep

Chinese soep met rundvlees en groenten

verse aspergesoep
Soep

Zondagse soep met asperges

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes
Soep

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

aspergesoep sinaasappel
Soep

Aspergesoep met sinaasappel

raapstelensoep
Soep

Raapstelensoep met zeebaars

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen