• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Groene aspergesoep met een eitje

door Marlene Stolte
in Soep
0
0
Groene aspergesoep

Groene aspergesoep – Gelukkig zijn tegenwoordig het hele jaar door de groene asperges te krijgen, zeker niet altijd uit eigen land, maar ach als een mens een keer trek in asperges kan je altijd grijpen naar dit alternatief. Waarom de witte asperge een koningin heeft en de groene niet is iets dat ik eigenlijk niet begrijp, De groene asperge heeft omdat hij langer aan de wortel zit de kans gekregen om nog meer vitamines vast te houden dan zijn witte zusje. Vaak is hij wat krachtiger van smaak en niet te vergeten het grootste voordeel: je hoeft hem niet te schillen! Want hoe je het ook went of keert, die witte rakkers schillen blijft bij mij zelfs met de meest mooie, bijzondere, dure aspergeschiller nog steeds een dingetje. En ik weiger die droge geschilde dingen te kopen, dat is pas echt zonde van mijn geld.

Terug naar de groene asperge, niet schillen en alleen de houtige onderkant ervan afbreken. Gooi deze stukjes niet weg maar laat je bouillon even met de stukjes doorkoken. Zeker als je gebruik maakt van een bouillonblokje geeft het even meekoken van deze stukjes net die extra smaak aan je bouillon. Overigens kan je de schillen en de onderkant van een witte asperge ook prima in een bouillon laten meekoken. Gebruik 1 blokje op 1 liter water in plaats van de aangegeven 1 op een halve liter. De smaak van de asperge komt dan nog beter naar boven.
En wat is een asperge zonder een eitje, in de soep drijft dus een gepocheerd eitje. Klinkt moeilijker dan het is, gewoon proberen.

Groene aspergesoep

Soep voor 4 personen:

  • pan
  • staafmixer/keukenmachine/blender
  • keukenpapier

Ingrediënten:

  • 600-700 gr groene asperges
  • 1 liter bouillon (groente of kip)
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, dunne plakjes
  • 30 gr bloem
  • 2 el slagroom
  • 4 eieren
  • 2 tl witte wijnazijn
  • olijfolie
  • vers gemalen peper en eventueel zout

Zo maak je de groene aspergesoep:

Breek de houterige onderkant van de asperges en laat deze met de deksel op de pan een minuut of 15 zachtjes in de bouillon meekoken. Verwijder de stukjes en zet de bouillon even apart.
Snijd de kopjes van de asperges en halveer ze. Kook ze in wat water in ongeveer 2 minuten beetgaar. Spoel onder koud water af en bewaar ze in en bakje koud water. Snijdt de rest van de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm.

Doe een scheut olie in een pan en doe de aspergestukjes, preiringen en bleekselderijplakjes erbij. Laat de groente op laag vuur in een minuut of 10 mooi zacht worden, houd zoveel mogelijk de deksel op de pan. Blijf regelmatig roeren en zorg ervoor dat de groenten niet verkleuren.
Roer de bloem door de groenten en laat een minuutje meegaren. Doe daarna de bouillon bij de groenten en laat dit 10 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender of keukenmachine tot een gladde soep.

Nu het gepocheerde ei en echt het valt best mee. Doe in een klein pannetje een laagje water van ongeveer 4 cm, doe de azijn erbij met een mespuntje zout en breng aan de kook. Zet het vuur lager en roer met een lepel zodat je een kleine maalstroom krijgt. Doe dan het ei voorzichtig in het water en laat 3 minuten licht pruttelen. Haal met een schuimspaan uit het water en leg het ei even op een stukje keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.

Breng de groene aspergesoep weer aan de kook en roer de room erdoor. Breng nu op smaak met peper en zout. Schep in een diep bord en leg het ei in het midden. Garneer met de halve aspergekopjes en strooi en nog wat vers gemalen peper en een drupje olijfolie over.

Eet lekker!

Tags: Groenten - Aspergesoepsoep als voorgerecht
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Thaise aspergesoep
Soep

Thaise aspergesoep; Sensationeel anders

aspergesoep sinaasappel
Soep

Aspergesoep met sinaasappel

Aspergesoep
Soep

Verse aspergesoep

pastinaak-venkelsoep met garnalen
Soep

Pastinaak-venkelsoep met garnalen

Knoflooksoep
Soep

Knoflooksoep bomvol smaak met Rock Chives Cress

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen