• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Harira: heerlijke Marokkaanse soep met kikkererwten

door Arianne Parent
in Soep
0
0
harira

Harira: heerlijke Marokkaanse soep met kikkererwten

Harira – Een Marokkaanse maaltijdsoep van Berberse afkomst. Deze rijk gevulde soep heeft tomaten, kikkererwten ( en soms ook linzen ) en bleekselderij als belangrijkste ingrediënten. Harira is dan ook een verrassend lekkere winterse maaltijdsoep.

Peulvruchten

Peulvruchten zijn hartstikke voedzaam en gezond. In tal van gerechten zijn ze een enorme inspiratiebron vooral in de wintermaanden. De soep wordt gemaakt met kikkererwten. Wanneer je droge kikkererwten koopt zul je deze eerst moeten weken. Zet dan de avond voor je harira maakt de kikkererwten vast in water. Soms worden overigens ook linzen gebruikt in deze maaltijdsoep maar in dit recept beperken we ons tot kikkererwten.

Rundvlees

Naast peulvruchten gaat er in een Marokkaanse Harira ook rundvlees. Je kunt hier runderpoulet voor gebruiken maar je kunt ook zelf blokjes snijden van riblappen of sucadelappen. In onderstaande receptuur maken we gebruik van rundvlees. Durf er ook gerust eens van af te wijken door bijvoorbeeld het rundvlees te vervangen door gehakt, lamsvlees of kip.

Harira met een beetje pit

Liefhebbers van een beetje pit kunnen wat sambal of een rood pepertje aan de harira toevoegen.

Harira smaakt nog beter als je deze een nachtje laat staan. Maak het dus gerust al een dag eerder.

Harira

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gr runderpoulet of suddervlees (bijvoorbeeld riblappen, sucadelappen)
  • 2 el ghee of plantaardige olie
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 250 gr gesneden bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook ( geperst )
  • 50 gr vermicelli
  • 1 tl gember
  • 1 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl piment (heel pikante pasta) of gemalen chilipeper
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout en zwarte peper
  • 1 laurierblad
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 liter kippenbouillon
  • 500 gram kikkererwten ( geweld of uit blik )
  • 800 gram tomaten, in blokjes
  • een paar takjes platte peterselie en koriander

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Harira:

Snijd de runderpoulet in hapklare stukjes en bak even in de soeppan in wat ghee of olie. Ghee is geklaarde boter en dat zorgt ervoor dat de boter niet gemakkelijk verbrandt en bruin kan worden. Voeg de fijngesnipperde uien en knoflook toe. Wanneer alles goed is gefruit voeg je de verschillende kruiden en het laurierblaadje toe.

Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat het even meebakken terwijl je blijft roeren. Voeg nu de kippenbouillon toe en laat ongeveer 20 min. sudderen. Voeg tenslotte de kikkererwten toe met de tomaten en de reepjes bleekselderij.

Meng alles goed door elkaar en laat de soep nog anderhalf uur zachtjes sudderen tot het vlees zacht is. Daarna voeg je de vermicelli toe en kook je deze in circa 10 minuten gaar. Bij het opdienen versier je met koriander blaadjes of peterselie.

Tijdens het koken de harira regelmatig roeren en voeg indien nodig nog wat water toe. Let op: het moet wel een dikke maaltijdsoep worden, dus maak de harira niet te waterig.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - PeulvruchtenGroente - Peulvruchten - KikkererwtenVleesVlees - RiblappenVlees - RunderpouletVlees - RundvleesVlees - Sucadelappen
DeelPin27Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen