• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Kaassoep met geroosterde knoflook

Voor de echte kaasliefhebbers!

door Elise de Haan
in Soep
0
0
Kaassoep met geroosterde knoflook

Kaassoep met geroosterde knoflook – Kaas en knoflook, dat is een altijd een geslaagde combinatie. Aan deze soep hebben we geroosterde knoflook toegevoegd. Als je knoflook roostert, gaat de scherpe smaak en de doordringende geur er behoorlijk af. En dat maakt dat in deze kaassoep met geroosterde knoflook de geurende smaakmaker niet overheersend is. Je kunt kaassoep als voorgerecht serveren, maar gebruik dan kleine soepkommen, want kaassoep is wel wat machtig. Dat maakt deze soep echter wel in een grotere portie geschikt als lunch. Zeker als je er wat lekker vers stokbrood bij geeft. Dat wordt dus brood met kaas op een andere manier! Wat een fijne bijkomstigheid is, is dat je dit gerecht binnen een half uur op tafel hebt staan.

Twee soorten kaas voor in de soep

Er gaan twee heel verschillende soorten kaas in de kaassoep met geroosterde knoflook, namelijk belegen Nederlandse boerenkaas en de bekendste kaas van Italië, de Parmezaanse kaas. Vers geraspte kaas is het lekkerst, dus je hebt nog een klein klusje voor je daadwerkelijk gaat koken, maar dat is beslist de moeite waard. Je kunt ook je kaasboer vragen om vers geraspte kaas.

Geroosterde knoflook

De knoflook voor de kaassoep met geroosterde knoflook rooster je heel makkelijk zelf. De knoflook moet wel een uurtje in de oven, maar je hebt er verder geen omkijken naar. Kijk naar het recept voor geroosterde knoflook.

Kaassoep met geroosterde knoflook – tips

Je kunt de geroosterde knoflook makkelijk een week in de koelkast bewaren, dus het loont de moeite om wat extra te maken. De uitgeknepen teentjes zijn ook heerlijk op een stukje stokbrood.

Je kunt de kaassoep van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Het kan dan wel zo zijn dat de soep dik is geworden als je hem weer opwarmt. Je kunt de soep dan verdunnen door wat extra bouillon toe te voegen.

Knoflook

Knoflook; een geurige smaakmaker

Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!

Kaassoep met geroosterde knoflook

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml witte wijn
  • 200 gram belegen boerenkaas, geraspt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 45 gram boter
  • 45 gram bloem
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 bol geroosterde knoflook
  • witte peper
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kaassoep met geroosterde knoflook:

Smelt de boter in een pan, maar laat deze niet bruin kleuren. Voeg de bloem toe en meng deze met een rubberen spatel goed door de boter. Nu heb je een roux.  Bak de roux ongeveer 3 minuten, terwijl je goed blijft roeren. Zo wordt de bloem gaar en voorkom je dat de soep naar meel gaat smaken.

Voeg nu een scheutje van de wijn toe. Je zult zien dat dat snel wordt opgenomen door de roux. Op deze manier voeg je alle wijn en de bouillon toe. Zo ontstaat er een gebonden soep.

Smelt vervolgens de kaas in de soep. Klop eventueel even met een garde om de kaas goed door de soep te mengen. Klop ook de crème fraîche door de soep.

Haal de zacht geworden knoflook uit de bol. Wrijf dit fijn in een kommetje. Meng de knoflook door de soep en breng deze op smaak met witte peper. Wanneer nodig kun je zout toevoegen, maar waarschijnlijk is dat niet nodig. Proef de soep eerst!

Serveer de soep in grote kommen, met wat vers stokbrood erbij.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Minestrone met boerenkool
Maaltijdsoep

Minestrone met boerenkool; gebruik boerenkool ook eens zo

Kippensoep
Soep

Kippensoep; lekker Hollands!

Aardappelsoep met spitskool
Soep

Aardappelsoep met spitskool

Gekarameliseerde uiensoep met camembert
Soep

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Selderijsoep
Soep

Selderijsoep; met drie soorten selderij

pastinaak-venkelsoep met garnalen
Soep

Pastinaak-venkelsoep met garnalen

paprikasoep
Soep

Paprikasoep van gegrilde paprika’s

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen