• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Kaassoep met graskaas en mosterd

Elise de Haan door Elise de Haan
in Soep
0
0
Kaassoep met graskaas en mosterd

Kaassoep met graskaas en mosterd – Als je een kaasliefhebber bent, dan moet je beslist eens kaassoep proeven. We delen een recept met je voor een lekker soepje, gemaakt van graskaas, op smaak gebracht met mosterd. Deze soep is prima geschikt als voorgerechtje in een menu, maar doet het zeker ook heel goed als lunchgerecht, zeker als je hem dan serveert met wat vers gebakken stokbrood. En buiten etend, in het voorjaarszonnetje, met een lekker glas koele witte wijn erbij, maak je de lunch met kaassoep met graskaas en mosterd natuurlijk extra feestelijk.

Graskaas

Graskaas, dat is de jonge kaas van melk van koeien die na de winter voor het eerst weer in de wei hebben gestaan. Ze eten voor het eerst weer lekker vers en kruidig gras, en dat proef je terug in de kaas. Graskaas is dus een echt seizoensproduct. Wil je deze kaassoep met graskaas en mosterd maken op een moment dat er geen graskaas te koop is? Vervang deze dan door gewone jonge, of jong belegen kaas.

Kaassoep met graskaas en mosterd – tips

In het recept van deze soep hebben we plakken uitgebakken ham gebruikt om de soep van een lekkere topping te voorzien. Eet jij liever geen vlees? Vervang de ham dan door iets anders. Je zou wat, zeer dun gesneden, rauwe prei kunnen gebruiken, of een schepje gebakken paddenstoelen.

Wij hebben Zaanse mosterd gebruikt. Deze mosterd is vrij mild en medium grof, waardoor je de structuur van de mosterd nog een beetje terug ziet in de soep. Natuurlijk kun je kiezen voor een andere mosterdsoort. Grover, fijner, pittiger, of heel scherp het kan allemaal. Kies wat jij lekker vindt. Zo geef je makkelijk je eigen draai en smaak aan de kaassoep met graskaas en mosterd.

Je kunt deze soep van tevoren bereiden. Laat de soep dan afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Klop de soep tijdens het opwarmen even door met een garde.

graskaas

Graskaas vanaf juni weer verkrijgbaar

Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas. Graskaas is kaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen.

Kaassoep met graskaas en mosterd

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram graskaas, geraspt
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml droge witte wijn
  • 45 gram bloem
  • 45 gram boter
  • 1 eetlepel (Zaanse) mosterd
  • 4 plakken rauwe ham
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kaassoep met graskaas en mosterd:

Smelt de boter in een pan, maar laat deze niet bruin worden. Voeg de bloem toe en meng deze met een rubberen spatel goed door de boter. Nu heb je een roux.  Bak de roux ongeveer 3 minuten, terwijl je blijft roeren. Zo wordt de bloem gaar en voorkom je dat de soep naar meel gaat smaken.

Voeg nu een scheut wijn toe. Je zult zien dat deze snel wordt opgenomen door de roux. Op deze manier voeg je alle wijn en de bouillon toe. Zo ontstaat er een gebonden soep.

Smelt vervolgens de graskaas in de soep. Kop eventueel even met een garde om de kaas goed door de soep te mengen. Breng de soep op smaak met de mosterd en eventueel zout en peper. De hoeveelheid is een beetje afhankelijk van hoe zout de bouillon is, en hoe scherp de mosterd.

Bak de plakken rauwe ham uit in een droge, hete koekenpan. Let er wel op dat het niet verbrandt. Laat afkoelen en breek in stukjes.

Serveer de soep met graskaas en mosterd in grote kommen of diepe borden. Verdeel over elke kom wat van de uitgebakken ham en bestrooi met wat bieslook.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

komkommersoep
Soep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Koude koolrabi-courgettesoep
Soep

Koude koolrabi-courgettesoep

Chinese soep met rundvlees en groenten
Soep

Chinese soep met rundvlees en groenten

verse aspergesoep
Soep

Zondagse soep met asperges

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes
Soep

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

aspergesoep sinaasappel
Soep

Aspergesoep met sinaasappel

raapstelensoep
Soep

Raapstelensoep met zeebaars

daslooksoep
Soep

Daslooksoep; Zacht en kruidig tegelijk

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen