Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Knoflooksoep bomvol smaak met Rock Chives Cress

Van deze romige knoflooksoep hoef je echt dat nare luchtje niet over te houden. Lees de tips in het recept. We toppen af met Rock Chives cress. Heerlijk!

0 1.668

Knoflooksoep – Deze heerlijke, romige knoflooksoep zou je door dat ene ingrediënt wat af kunnen schrikken, we willen natuurlijk niet dagen later nog ruiken wat voor een heerlijks we gegeten hebben.

Om dat een beetje tegen te gaan roosteren we de knoflook voor we hem gebruiken, zo verandert de sterke enigszins pikante smaak van de knoflook in een zachte, subtiele ietwat zoete knoflooksmaak en je hebt op deze manier veel minder last van de sterke geur naderhand.

Knoflook roosteren

Neem om de knoflook te roosteren een bol knoflook en snijd deze overlangs doormidden. Leg hem op een stukje aluminiumfolie en bestrooi hem lichtjes met zout en peper en een klein beetje olijfolie. Maak het pakketje dicht en plaats hem voor een minuut of 40 in een op 190 graden voorverwarmde oven. Neem na deze tijd het pakketje uit de oven, vouw hem open en laat hem afkoelen. Je knoflook is nu een smeerbare pasta geworden en kan zo gebruikt worden in deze soep.


Knoflooksoep

Soep voor 4 personen

  • 1 bol knoflook
  • 3 à 4 aardappels
  • 40 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 ui
  • 225 ml melk
  • 45 ml slagroom
  • 750 ml kippenbouillon
  • wat snippers Parmezaanse kaas
  • 1 bakje Rock Chives cress (een cress met een knoflooksmaak)

Rooster de knoflook zoals hierboven beschreven, schil en kook de aardappels tot ze zacht zijn en snijd de ui fijn.

Verhit in een pan de boter en bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de bloem toe en roer flink door zodat de bloem even de gelegenheid krijgt om te garen pas wel op dat de bloem niet bruin wordt. Voeg vervolgens beetje bij beetje de kippenbouillion, de melk en de slagroom toe en blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.

Breng het geheel weer aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg nu de knoflook en de aardappels toe en mix met een staafmixer tot een gladde knoflooksoep.

Schep de knoflooksoep in een kom en leg hier bovenop wat Parmezaanse kaas snippers en wat takjes Rock Chives.

Tafel lekker !!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer