• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Knolselderijsoep; De concurrent van erwtensoep

door Redactie
in Soep
0
7
Knolselderijsoep; De concurrent van erwtensoep

Knolselderij is lekker stevige winterkost. Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. De knol groeit voor een deel onder de grond en wijkt daarin af van zijn familieleden: de bladselderij en bleekselderij. De knol is bruingeel van kleur, het vruchtvlees is lichter en heeft een milde, kruidige smaak. Vooral de knol is belangrijk voor de teelt, maar je kunt ook de bladeren eten, bijvoorbeeld in de soep. Je kan er zeker iets anders mee dan alleen in blokjes in de erwtensoep!!!

Knolselderij

Knolselderij; Informatie en 15+ recepten

Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!

Zo maak je knolselderijsoep

Soep voor 4 tot 6 personen

  • 1 grote knolselderij (700 g)
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 liter rundvlees bouillon
  • 250 g kruimige aardappels, geschild
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels verse peterselie plat fijn gesneden
  • stukje spek
  • versgemalen peper

Snijd de knolselderij in plakken. Schil de plakken en snijd ze in blokjes. Snijd de aardappelen ook in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, de knoflook, de knolselderij- en aardappelblokjes al omscheppend 3-4 minuten op matig hoog vuur. Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat het in 20 minuten zachtjes gaar koken. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde, licht gebonden soep. Warm de soep nog 10 minuten zachtjes door. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de knolselderijsoep in kommen en zet deze op borden. Strooi de peterselie in de soep en maal er nog wat peper boven. Snijd het stukje spek in plakken. Bak even heel kort uit in een droge koekenpan en serveer op de soep.

Tip: Serveer er geroosterd brood, stokbrood met kruidenboter of roggebrood met spek bij.

DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Minestrone met boerenkool
Maaltijdsoep

Minestrone met boerenkool; gebruik boerenkool ook eens zo

Kaassoep met geroosterde knoflook
Soep

Kaassoep met geroosterde knoflook

Kippensoep
Soep

Kippensoep; lekker Hollands!

Aardappelsoep met spitskool
Soep

Aardappelsoep met spitskool

Gekarameliseerde uiensoep met camembert
Soep

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Selderijsoep
Soep

Selderijsoep; met drie soorten selderij

pastinaak-venkelsoep met garnalen
Soep

Pastinaak-venkelsoep met garnalen

paprikasoep
Soep

Paprikasoep van gegrilde paprika’s

Reacties 7

  1. Rik says:
    5 jaar geleden

    Fraai soepje.. mis alleen de room… maar dat is.. smaken verschillen er zijn namelijk mensen die graag dat stormachtige gevoel in hun mond willen waarnemen…

    Voor de variatie zie ik er ook graag een boontje in..
    hoef nie veel en er is keus genoeg bruine bonen, kidneybonen, zwarte bonen, cannellinibonen, chilibonen, borlottibonen, limabonen, black eyed bonen en OK voor de eigenwijze mensen kapucijners…

    Hij staat wel al gepland voor 25 oktober… Serieus!!! Hmmm laat ik het zo zeggen… ik kijk vooruit…

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Dank Rik. Room mag, die toevoeging moet je vooral maken. Bonen mag natuurlijk ook, dat maakt er meer een maaltijdsoep van. We kunnen die ideeën of variatietips alleen maar waarderen! 25 oktober? Dan kan ik al dood en begraven zijn. Maar in m’n achterhoofd staat er dan een stoofpotje gepland ?

      Beantwoorden
      • Rik says:
        5 jaar geleden

        Tijmen leef je nog???

        M’n basis voor de 2.0 versie staat klaar… met room en boontje morgen en een krakend spekje

        Beantwoorden
        • Rik says:
          5 jaar geleden

          Huh.. witte en bruine bonen in de soep mag dat nog??

          Is het niet racistisch of is het multi-culti??

          Beantwoorden
          • Lekker Tafelen says:
            5 jaar geleden

            Peulvruchten zijn trendy Rik…… daar moet je mee variëren ?

        • Lekker Tafelen says:
          5 jaar geleden

          Ik ben benieuwd!

          Beantwoorden
          • Rik says:
            5 jaar geleden

            Tja, zeg maar rustig smullen hè…
            Witte en bruine bonen erin… wat soepballen gedraaid.
            Nog wat gremolata gemaakt voor op de roggebrood met spek en wat plakjes krakende spek gemaakt voor bij de soep…
            Superrecept voor de beginnende kok!! 🙂 🙂

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen