Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Koude basilicum-spinazie soep met wat extra’s

Soms denk je dat bepaalde dingen echt niet samen kunnen, maar die na het proeven bijzonder lekker uitpakken. Zo ook deze koude basilicum-spinazie soep..

0 1.098

Koude basilicum-spinazie soep, met wat extra’s – Soms zie je combinaties voorbij komen waarbij je in eerste instantie misschien je wenkbrauwen optrekt, maar die na het proeven echt bijzonder uitpakken. Zo ook deze soep met wat extra’s. Het kruidige basilicum en het zoete maïs vullen elkaar prachtig aan.

Zou je alleen kiezen voor basilicum en spinazie met water, dan wordt het meer een sapje. Door het toevoegen van (geweekte) noten wordt je soep dikker. Dat doe je bijvoorbeeld ook door het toevoegen van broodkruim aan een gazpacho. Laat de noten eerst minimaal een uur weken in koud water, voordat je ze in de blender doet. Ze worden dan al zachter en uiteindelijk smeuïger. Misschien overbodig om te zeggen, maar je gebruikt rauwe noten, niet de geroosterde zoute, die zijn om ‘s avonds een handje van te nemen bij een lekkere film! Een bijzondere combinatie dus. Serveer de maïs apart en schep het dan beetje bij beetje door de soep.


Koude basilicum-spinazie soep

Wat heb je nodig voor 2 kommen soep:

Koude basilicum spinazie soep 2blender

  • 150 gr rauwe cashewnoten (geweekt in water, minimaal 1 uur)
  • 300 ml water
  • 1 bos basilicum, alleen de blaadjes
  • 2 handenvol spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • zeezout en vers gemalen peper

Voor de maïssalade

  • 1 blikje maïs, uitgelekt of de korrels van 1 gekookte maïskolf
  • 1 halve komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • paar takjes platte peterselie, fijngehakt
  • rode wijnazijn
  • sap van een halve citroen
  • zeezout en vers gemalen peper
  • olijfolie

Spoel de geweekte cashewnoten schoon en doe met het water in de blender. Maal deze op een lagere stand eerst fijn. Doe daarna de basilicum, spinazie en knoflook erbij en maal alles helemaal fijn. Proef en doe er dan pas het zout en de peper bij naar smaak. Zet de soep afgesloten in de koelkast om goed koud te worden.

De maïssalade kan je eerder maken. Zet deze ook afgedekt in de koelkast om goed koud te worden. Doe hiervoor maïs, komkommer en peterselie in een kom, sprenkel het citroensap erover en maak op smaak met azijn, olie, peper en zout.

Schep de soep in een kom, leg hier een eetlepel maïssalade op en besprenkel met wat olijfolie. Lekker? Blijf gewoon de maïs door scheppen in je kom en anders, kan me bijna niet voorstellen maar toch, dan eet je de maïssalade gewoon apart op.

Eet lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer