- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Koude tomatensoep met knoflook crumbles

Koude tomatensoep – Koude soep is in Zuid Europa de normaalste zaak van de wereld en wanneer de temperaturen hier stijgen dan nemen we deze hele fijne gewoonte gelukkig steeds meer over. Het kost je nog geen 5 minuten om te maken, dus ‘s morgens alvast klaarmaken en de rest van de dag in de zon!

Je gebruikt alleen pure producten, zonder bouillon en daarom is het ontzettend belangrijk dat je echt rijpe tomaten gebruikt. Niet de tomaten zo in een zakje doen, maar gewoon even lichtjes knijpen wanneer je ze uitzoekt. Een beetje zacht, mooi rood en vol smaak.

Koude tomatensoep

Snij de tomaten in kwarten, pel de ui en snij deze in grove stukken. Doe de tomaten en ui in de blender. Voeg hierbij de knoflook crumbles en alleen de blaadjes rozemarijn. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en zet de blender aan. Wanneer alles goed fijn is proef dan en voeg naar smaak peper en zout toe. Mix nogmaals en voeg dan water toe tot de soep, naar jouw smaak, de juiste dikte heeft. Laat minimaal een uur in de koelkast staan om goed koud te worden. Serveer de soep met wat crumbles, kleine stukjes tomaat, vers gemalen peper en een drupje olijfolie.

Links in dit recept:
  1. tomaten: https://lekkertafelen.nl/special/tomaten/