• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Kreeftenbisque of kreeftensoep

door Arianne Parent
in Soep
0
0
kreeftenbisque of kreeftensoep

Kreeftenbisque – Heerlijk luxe genieten van verse kreeft? Maak dan eens deze goddelijke kreeftenbisque. Je mag het gerust ook een kreeftensoep noemen als je dat liever hebt. Wij vinden bisque een mooiere benaming omdat het principe vergelijkbaar is met een garnalenbisque. Het is de ideale manier om een kreeft te verwerken en ook dat prachtige pantser van het dier te gebruiken.

Om dit gerecht goed te maken en de optimale smaak te bereiken is dit best een keukenspektakel. Je gaat kreeft koken ( wat velen nog altijd eng vinden ) en je gaat flamberen. Lees dus eerst de receptuur goed! Is dit absoluut nieuw voor je? Plan dan naast de kreeftenbisque niet teveel andere ingewikkelde dingen want het is werkelijk doodzonde als dit mislukt.

Verse kreeft
Kreeft koken
Gekookte kreeft
Ingrediënten kreeftenbisque of kreeftensoep
Ingrediënten kreeftenbisque of kreeftensoep
Kreeft opdelen
Ingewanden verwijderen

Kreeftenbisque

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 kreeften van ongeveer 500 tot 600 gram
  • 60 gram bleekselderij, in halve maantjes
  • 60 gram wortels, grof gesneden
  • 60 gram venkel, grof gesneden (blokjes)
  • 1 kleine rode ui, grof gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • een takje verse tijm
  • 15 gram rijst
  • 50 gram port
  • 50 gram cognac
  • 1,8 liter kippenbouillon

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de kreeftenbisque:

Begin met het koken van de kreeften. Zet een ruime ( heel belangrijk ) pan met water op het vuur en breng met wat zout goed aan de kook. Doe de levende kreeft met de kop naar beneden in het kokende water. De kreeft is op deze manier direct dood. Laat zo’n 4 minuten ( je kunt er bijblijven dus! ) verder garen en haal ze dan uit de pan.

Laat de kreeften een beetje afkoelen en ontdoe ze vervolgens van kop en pantser. Verwijder het bovenste deel van de kop en haal de longen en de maag eruit om te voorkomen dat de kreeft bitter wordt.

Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan of wok en laat in de hete olie de pantsers en kop van de kreeft zo’n 3 minuten kleuren. Voeg dan de groenten, tomatenpuree en kruiden toe en laat even meebakken.

Haal de pan van het vuur en giet de cognac erbij. Ontsteek de cognac met een lucifer of aansteker (flamberen) Wees voorzichtig!

Voeg dan de port, rijst en kippenbouillon toe. Laat het geheel een half uur op een laag vuur pruttelen.

Verwijder de grootste delen van de kreeft en pureer de kreeftenbisque met een staafmixer. Giet de kreeftenbisque dan door een fijne zeef.

Breng de kreeftensoep op smaak met een beetje cayennepeper.

Afwerken:

Optie 1: Je kunt de kreeftenbisque afwerken met een beetje room

Optie 2: Een ander alternatief ( zie foto ) is om wat kreeftenvlees te gebruiken. Snijd de kleinste stukken van de kreeft zeer fijn en meng met wat fijngesnipperde peterselie. Plaats een kookring midden op het bord en doe hier een hoeveelheid kreeftenvlees in. Druk goed aan en verwijder voorzichtig de kookring. Leg er een schijfje kreeft op en plaats tegen het torentje een stukje vlees uit de schaar van de kreeft. Giet daarna voorzichtig de kreeftensoep rond de garnituur.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - KreeftVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchaaldierenVis - Verse vis
DeelPin20Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Scholrolletjes met Dijonaisesaus
Visgerechten

Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm
Hoofdgerecht

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm

Omelet met spinazie
Ontbijt en lunch

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Aspergesoep met zalm en garnalen
Soep

Aspergesoep met zalm en garnalen

Oosterschelde kreeft
Kookschool

Oosterschelde kreeft: een bijzondere vangst

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen