Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen – Met de zomer in volle gang is er niets verfrissender dan een licht en smaakvol gerecht dat een beetje verkoeling geeft op warme dagen. Een lauwwarm slasoepje met heerlijke Hollandse garnalen is dan precies wat je nodig hebt om iets lichts te kunnen eten en je in een vrolijke zomerse sfeer te brengen. De combinatie van verse groenten en zeevruchten is een smaaksensatie die je echt eens moet proeven. Wordt het de zomerse soep voor bij de lunch van vandaag?
Botersla en avocado, de basis
De basis van dit verrukkelijke slasoepje met Hollandse garnalen bestaat uit verse botersla. De knapperige en voedzame bladgroente zorgt voor een frisse smaak en een prachtige, groene kleur. De sla laat je alleen even slinken in de groentebouillon, zo blijven de kleur en de versheid optimaal. De zachte en frisse smaak van de botersla vormt een lekkere tegenhanger met de romige, nootachtige smaak van de avocado.
Hollandse garnalen, een delicatesse!
Wat dit slasoepje echt speciaal maakt, is de toevoeging van sappige, verse, Hollandse garnalen. De kleine grijze schaaldiertjes uit de Noordzee zijn heerlijk. Hun zoete en zilte smaak vormt een heerlijke combinatie met de frisheid van de botersla en de romige avocado. Het toevoegen van de Hollandse garnalen geeft het lauwwarme slasoepje een luxe en feestelijke twist.
Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen, daar kun je ook mee variëren
Je kunt aan dit lauwwarme slasoepje heel makkelijk een andere draai geven door de Hollandse garnalen te vervangen door iets anders. Een paar grote garnalen is een optie, maar ook reepjes gerookte zalm passen prima bij dit gerecht. Houd je niet van vis of schaal- en schelpdieren? Een paar plakjes droge ham als Parmaham of Serrano doen het ook prima.
Wat ook een leuke variant kan zijn is om de botersla te vervangen door een mix van slasoorten. Rucola is wat pittiger dan botersla en zal de soep dus ook een wat pittiger accent geven.
Voor het maken van de soep heb je een staafmixer of een blender nodig.
Kropsla; ook bekend als botersla
Zeg eens eerlijk, hoe vaak koop jij een krop gewone kropsla of botersla? Je weet wel, zo'n mooie, verse, lichtgroene krop sla. Doe jij dat?
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 krop botersla, gewassen, in stukjes, houd een paar kleine blaadjes achter
- 1 avocado, in stukjes
- 600 ml groentebouillon
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 125 gram crème fraîche
- het sap en de rasp van een halve citroen
- zout en peper
- olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen:
Verhit wat olijfolie in een braadpan. Zet hierin de uien en de knoflook even aan. Ze hoeven niet bruin te kleuren.
Voeg de bouillon toe aan de ui en de knoflook en laat hem goed warm worden. Voeg dan de botersla toe en laat de groente in de bouillon slinken. Doe de avocado erbij en zet het vuur uit.
Pureer de soep met de staafmixer of de blender tot hij helemaal glad is.
Meng de crème fraîche met het citroensap en de citroenrasp.
Schep de soep over in kommen of diepe borden. Schep wat van de crème fraîche in elk bord en leg er een paar blaadjes sla in. Verdeel de garnalen over de slablaadjes.
Serveer het lauwwarm slasoepje direct.
Tafel lekker !!