• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Linzensoep met zoete aardappel en ras el hanout

door Connie Derks
in Soep
0
0
Linzensoep met zoete aardappel en ras el hanout

Linzensoep met zoete aardappel en ras el hanout – Linzensoep is in sommige landen zo populair dat deze soms als ontbijt wordt gegeten. Wij vinden het een heerlijke soep voor een lekkere lunch. Het vult goed, is lekker en niet te vergeten het is erg gezond.

Linzen weetjes

Linzen hoeven in tegenstelling tot de meeste andere peulvruchten niet te worden geweekt en staan daarom bekend als makkelijk en snel. Er zijn zeer veel soorten linzen zoals onder andere: rode, licht groene, donkergroene, blonde en berglinzen. De smaak is licht nootachtig maar varieert net als de kooktijd per soort. Zo zijn rode linzen zeer snel gaar en vallen snel uit elkaar daarom worden deze vaak voor soepen gebruikt. De donkere linzen hebben meer bite en zijn hierdoor ideaal in een salade, linzensoep of stoofgerecht waarin je de structuur graag wilt behouden. Hou er rekening mee dat linzen zeer veel vocht absorberen, 50 gram linzen zijn gekookt ongeveer 100 gram voeg daarom genoeg vocht toe wanneer je linzen kookt.

Hou er rekening mee dat linzen zeer veel vocht absorberen.

Zoete aardappel en ras el hanout

Zoete aardappel is lekker in een linzensoep, de smaak is vrij neutraal een beetje licht zoet en eenmaal gaar valt deze uit elkaar en zorgt zo voor binding. Erg lekker bij de zoete aardappel en linzen in deze soep is ras el hanout. Dit is een gemengde specerij die je steeds vaker tegenkomt. Het lijkt een beetje op kerrie. Beide bevatten kurkuma wat voor de diepe gele kleur zorgt maar ras el hanout bevat veel meer specerijen en heeft een diepere smaak. Ook wil de smaak van Ras el hanout nogal eens verschillen afhankelijk van waar je deze koopt. De naam betekend vrij vertaald “het beste uit de winkel” wat verklaard waarom de smaak ervan zo verschillend kan zijn.

Linzensoep met zoete aardappel en ras el hanout

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram groene linzen
  • 300 gram zoete aardappel
  • 100 gram wortel
  • 100 gram selderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 liter (kippen) bouillon

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je linzensoep met zoete aardappel:

Was de linzen en verwijder eventuele steentjes. Snij de groente in kleine stukjes. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui glazig. Voeg de specerijen toe en bak deze een kort mee. Zo komen alle smaken beter tot zijn recht. Voeg er nu de wortel, selderij, zoete aardappel en knoflook aan toe en bak alles licht mee. Voeg er de bouillon en de linzen aan toe en kook dit in een klein uurtje gaar. Neem 1/3 van de linzensoep uit de pan en mix dit in een blender fijn. Doe de linzensoep terug in de pan en breng op smaak met zout en peper.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Knolgroenten - Zoete aardappelGroente - Peulvruchten - Linzen
DeelPin54Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ravioli met een vulling van zoete aardappel
Pastagerechten

Ravioli met een vulling van zoete aardappel

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel
Bijgerecht

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes
Maaltijdsoep

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Zoete aardappel pastinaak koekjes
Bijgerecht

Zoete aardappel pastinaak koekjes – Lekker bij vis

Kruidige kroketjes van zoete aardappel
Bijgerecht

Kruidige kroketjes van zoete aardappel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen