Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Maaltijdsoep met witte kool

Een goed gevulde maaltijdsoep met witte kool en als extra smaakmaker kummel, een in Nederland relatief onbekend specerij die je echt eens moet proberen.

0 2.540

Maaltijdsoep met witte kool – Een heerlijke maaltijdsoep waar je je aan op kan warmen. Gevuld met lekker veel verse groentes en worst en als extra smaakmaker hebben we er kummel aan toegevoegd.

Kummel of karwijzaad ??

Kummel of karwijzaad, het is een andere naam voor hetzelfde kruid. Dit kruid is in de meeste Nederlandse keukenkastjes niet te vinden en is dus minder bekend. Het heeft een specifieke eigen smaak die een klein beetje weg heeft van anijszaad. De Duitse en Poolse keukens maken veelvuldig gebruik van kummel. Hier wordt het vaak bij varkensvlees en dan vooral worst en allerlei soorten kool gebruikt.

Maaltijdsoep met witte kool

Maaltijdsoep voor 4 personen

Was en snijd de groente in niet al te kleine maar gelijke stukjes. Plet de kummel een beetje met een vijzel of door met de onderkant van een pannetje druk op de zaadjes uit te oefenen. Voeg de kummel aan de boter toe en roer door. Voeg nu de groentes toe en bak alles kort aan zonder het te laten verkleuren. Voeg de bouillon en de laurierblaadjes toe en laat de soep op een klein vuurtje een half uur tot een uur zachtjes sudderen. Ik vind de groentes het lekkerste wanneer deze beetgaar zijn misschien wil jij ze wat gaarder laat de soep dan gewoon wat langer opstaan. Snijd de worst in plakjes en voeg deze de laatste 5 minuten toe. Proef de maaltijdsoep met witte kool en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tafel lekker!!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer