Maaltijdsoep met witte kool – Een heerlijke maaltijdsoep waar je je aan op kan warmen. Gevuld met lekker veel verse groenten en worst en als extra smaakmaker hebben we er kummel aan toegevoegd.
Winter groentesoep
Een maaltijdsoep met witte kool. Veel witte kool. En naast die kool doen we er nog heel veel andere lekkere groenten in. Groenten die passen in datzelfde seizoen. Uien, wortel, knolselderij, prei. Soepgroenten die passen in zowel de herfst als de winter. Zo zet je een gezonde groentesoep op tafel waarin het seizoen echt centraal staat.
Kummel of karwijzaad ??
Kummel of karwijzaad, het is een andere naam voor hetzelfde kruid. Dit kruid is in de meeste Nederlandse keukenkastjes niet te vinden en is dus minder bekend. Het heeft een specifieke eigen smaak die een klein beetje weg heeft van anijszaad. De Duitse en Poolse keukens maken vaak gebruik van kummel. Hier wordt het vaak bij varkensvlees en dan vooral worst en allerlei soorten kool gebruikt. Een perfecte smaakmaker dus voor deze maaltijdsoep met witte kool.
Creëer extra smaak door het gebruik van een vers getrokken kippenbouillon.
Witte kool; veelzijdige en budgetvriendelijke recepten
Met een witte kool kan je vele kanten op of het nu een fris zoete salade is of een winterse stoofschotel; witte kool is er geschikt voor.
Maaltijdsoep met witte kool
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram witte kool
- 100 gram ui
- 100 gram wortel
- 100 gram knolselderij
- 100 gram aardappels
- 100 gram prei
- 1 1/2 liter kippenbouillon
- 1 theelepel kummel of karwijzaad
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel boter
- 1 rookworst
Bereidingswijze van dit recept
Een maaltijdsoep met witte kool maak je zo:
Was en snijd de groente in niet al te kleine maar gelijke stukjes. Plet de kummel een beetje met een vijzel of door met de onderkant van een pannetje druk op de zaadjes uit te oefenen. Voeg de kummel aan de boter toe en roer door. Voeg nu de groentes toe en bak alles kort aan zonder het te laten verkleuren. Voeg de bouillon en de laurierblaadjes toe en laat de soep op een klein vuurtje een half uur tot een uur zachtjes sudderen. De groentes zijn het lekkerste wanneer deze beetgaar zijn. Misschien wil jij ze wat gaarder laat de soep dan gewoon wat langer opstaan. Snijd de worst in plakjes en voeg deze de laatste 5 minuten toe. Proef de maaltijdsoep met witte kool en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tafel lekker !!