Maaltijdsoep met witte kool – Heb je zin in een heerlijke soep waar je je aan op kan warmen? Dan vind je hier het recept dat je zoekt. Gevuld met heel veel verse groenten en worst is de soep, waaraan als extra smaakmaker kummel is toegevoegd, een echt winterse soep. Het kost je een uurtje om dit recept te maken, en daarna zet je geweldig comfortfood op tafel. De maaltijdsoep met witte kool is echt een soep om op een winterse dag te maken.
Dit is een echte wintergroentesoep!
Dit is een recept voor een gerecht met witte kool. Heel veel witte kool. Die witte kool is een echte wintergroente. En naast die kool doe je er nog heel veel andere lekkere groenten in. Natuurlijk wil je met de seizoenen mee-eten. Dus kies je ook voor de andere groenten soorten die passen in datzelfde seizoen. Uien, wortel, knolselderij, prei. Dit zijn soepgroenten die passen in zowel de herfst als de winter. Zo kun je een gezonde groentesoep maken, waarin het seizoen echt centraal staat. Lekker, vers en duurzaam, wat wil je nog meer? Wil je een extra lekkere soep? Trek de in het recept genoemde kippenbouillon dan eens zelf. Dat tilt de maaltijdsoep met witte kool naar een ander level.
Kummel of karwijzaad in de maaltijdsoep met witte kool?
Er gaat kummel of karwijzaad in het recept voor de maaltijdsoep met witte kool. Kummel of karwijzaad? Zit daar verschil in? Nee, het is een andere naam voor hetzelfde kruid. Dit kruid is in de meeste Nederlandse keukenkastjes niet te vinden en is dus minder bekend. Het heeft een specifieke eigen smaak, die een klein beetje weg heeft van anijszaad. De Duitse en Poolse keukens maken vaak gebruik van kummel. Hier wordt het vaak bij varkensvlees en dan vooral worst en allerlei soorten kool gebruikt. Een verrassend lekkere smaakmaker dus. Aarzel niet om eens een potje kummel te kopen. Het is, behalve in de maaltijdsoep met witte kool, ook heerlijk in zuurkool, of goulash.
Creëer extra smaak door het gebruik van een vers getrokken kippenbouillon
Witte kool; veelzijdige en budgetvriendelijke recepten
Met een witte kool kan je vele kanten op of het nu een fris zoete salade is of een winterse stoofschotel; witte kool is er geschikt voor.
Maaltijdsoep met witte kool
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram witte kool
- 100 gram ui
- 100 gram wortel
- 100 gram knolselderij
- 100 gram aardappels
- 100 gram prei
- 1 1/2 liter kippenbouillon
- 1 theelepel kummel of karwijzaad
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel boter
- 1 rookworst
Bereidingswijze van dit recept
Een maaltijdsoep met witte kool maak je zo:
Was en snijd de groente in niet al te kleine, maar gelijke stukjes.
Smelt de boter in een pan.
Plet de kummel een beetje met een vijzel of door met de onderkant van een pannetje druk op de zaadjes uit te oefenen. Voeg de kummel aan de boter toe en roer door.
Voeg nu de groenten toe en bak alles kort aan zonder het te laten verkleuren.
Voeg de bouillon en de laurierblaadjes toe en laat de soep op een klein vuurtje een half uur tot een uur zachtjes sudderen.
De groenten zijn het lekkerste als ze beetgaar zijn. Misschien wil je ze wat meer gegaard, laat de soep dan gewoon wat langer opstaan. Snijd de worst in plakjes en voeg die de laatste 5 minuten toe.
Proef de maaltijdsoep met witte kool en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Tafel lekker !!