• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 23, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep Maaltijdsoep

Gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk

door Connie Derks
in Maaltijdsoep
Gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk – Deze Oosters getinte soep is lekker romig door toevoeging van kokosmelk.

Tomatensoep

Tomatensoep is ieders favoriet. Je hebt erg veel soorten tomatensoep maar deze gebonden tomatensoep onderscheidt zich toch wel van de meeste tomatensoepen. Door naast tomaten ook linzen toe te voegen is dit een heerlijke maaltijdsoep en de kruiden en kokosmelk maken deze soep zo speciaal.

Het is een echte troostsoep. Zo een die je een warm gevoel geeft. Vol, romig en pittig tegelijk. En wie heeft nu niet af en toe een beetje warmte nodig?

Linzen in de soep

Linzen zijn vrij neutraal van smaak en ontzettend goed voor je. Ze zitten barstens vol met vezels wat een verzadigd gevoel geeft. In deze gebonden tomatensoep gebruiken we rode linzen, deze vallen tijdens het koken uit elkaar wat de soep voller maakt. Het geeft een stukje binding. Als je een beetje huivert voor linzen moet je echt deze soep eens maken, je gaat hem daarna zeker vaker maken en de linzen ook meer waarderen.

Een lekker kruidige soep

Deze soep is lekker kruidig door toevoeging van ras el hanout, gember, knoflook en een rood pepertje. Door deze kruiden krijgt de soep een oosters tintje. Door de kruiden even met de ui mee te bakken komt de smaak nog beter tot zijn recht. De kokosmelk maakt het helemaal af.

Gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram tomaten
  • 600 gram bouillon naar keuze
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram rode linzen
  • 400 gram kokosmelk
  • 1 eetlepel ras el hanout of kerrie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 rood pepertje
  • 25 gram koriander
  • zout / peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk:

Snij de ui grof. Ontvel de tomaat en snij de tomaat in stukken. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de uien tot ze glazig zien. Voeg hier de ras el hanout, gember en knoflook aan toe en bak ze even mee. Blus af met de bouillon en roer de aanbaksels van de bodem. Voeg de linzen, de kokosmelk en de tomaten toe en breng aan de kook. Laat de soep een half uur zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Hak de koriander grof en snij het pepertje in zeer kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de soep en serveer de soep heet met een lekker stuk brood.

Houd je van een gladde soep? maal deze gebonden tomatensoep dan fijn met de staafmixer voor je de koriander en het pepertje toevoegt.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Peulvruchten - LinzenGroente - Vruchtgroenten - Tomaten

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes
Maaltijdsoep

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Eenvoudige linzensoep met chorizo
Soep

Eenvoudige linzensoep met chorizo

Linzensoep met zoete aardappel en ras el hanout
Soep

Linzensoep met zoete aardappel en ras el hanout

Pizzasaus van verse tomaten
Saus

Tomatensaus als basis pizzasaus; eenvoudig recept

Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli
Bijgerecht

Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen