Maissoep met rivierkreeftjes – Maïs heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. De aandacht voor plantaardige voeding is natuurlijk fors toegenomen, maar daarmee hebben we dan ook ontdekt dat maïs heerlijk is op de barbecue, maar ook als snack of tussendoortje. Maar dit keer gaan we niet voor die snack maar voor een soep. De maïssoep met rivierkreeftjes. Heerlijk troostvoedsel voor momenten dat je dat gewoon even nodig hebt.
Seizoen
Bij de aankoop van maïs moet je altijd even letten op waar die vandaan komt. We importeren maïs namelijk uit alle delen van de wereld. Vanaf augustus/september is er de Nederlandse maïskolf. Hoe kan het ook anders. We zijn allemaal in de zomer wel eens langs een maisveld gefietst toch? Aan het einde van de zomer worden deze geoogst. En dat is dan wat ons betreft ook het ultieme moment voor deze maissoep met rivierkreeftjes. De soep van verse groente wordt gebonden met aardappel en room. Daarmee is het niet direct de ultieme maaltijdsoep, maar met goed brood en kruidenboter maak je van deze soep alsnog een maaltijd.
Vruchtgroenten; proef de kleurrijke zomer
Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!
Maissoep met rivierkreeftjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 maiskolven
- 1 aardappel
- 1 wortel
- 1 prei
- 1/2 ui
- 100 gram rivierkreeftjes
- 2 el olijfolie
- 800 ml groentebouillon
- 240 ml room
- gedroogde dille
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je maissoep met rivierkreeftjes:
Maak de ui, aardappel en wortel schoon en snijd ze in kleine blokjes. Snijd het wit van de prei in ringetjes. Snijd met een mes de maiskorrels van de kolven af.
Verhit in een pan de olijfolie en bak hierin de ui, de wortel, de aardappel en de prei. Bak dit net zolang tot de ui zacht is. Voeg nu de mais en de bouillon toen en laat het geheel op een laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.
Schenk 3/4 van de soep in een blender en blend dit fijn. Voeg samen met de room weer bij de overgebleven soep in de pan en laat 5 minuten sudderen.
Verdeel over 4 kommen of borden en leg op iedere kom 25 gram rivierkreeftjes. Decoreer de maïssoep met rivierkreeftjes af met wat dille en serveer direct.
Tafel lekker !!