Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Maissoep met rivierkreeftjes

Mais is een heerlijk zoete groente daarom bij kinderen ook vaak heel geliefd. Maak er deze lekkere maissoep met rivierkreeftjes van, simpel en smakelijk.

0 758

Maissoep met rivierkreeftjes – Soms heb je van die dagen dat je gewoon nergens zin in hebt, je niet lekker voelt en eigenlijk het liefst met je hoofd de hele dag onder de dekens wilt blijven. Vorige week overviel mij ook dat gevoel, een zwaar hoofd en benen die mij niet meer wilden dragen en hoewel ik liever niet toegeef ben ik toch door de overige gezinsleden met lichte dwang terug gestuurd naar mijn bed.

Maar we moeten toch eten, maar dat was geen probleem volgens dochterlief zij zou wel iets lekkers maken. Vol goede moed is zij begonnen en heeft alle ingrediënten in huis gehaald en toen…..toen belde een vriendin die haar toch ook wel hard nodig had. Geen probleem, ingrediënten de koelkast in en voor de rest van het gezin voor deze ene keer een frietje van de frietboer.

Inmiddels voel ik me weer kiplekker en besluit eens te kijken wat mijn dochter gehaald had; mais kolven, ik had het kunnen weten, hier thuis zijn ze gek op deze zoete groente. Gegrild met een klein beetje kruidenboter, heerlijk. Deze keer ga ik ze echter niet grillen ik gebruik de kolven om er een lekkere soep mee te maken.


Maissoep met rivierkreeftjes

Soep voor 4 personen

Maak de ui, aardappel en wortel schoon en snijd ze in kleine blokjes. Snijd het wit van de prei in ringetjes. Snijd met een mes de maiskorrels van de kolven af.
Verhit in een pan de olijfolie en bak hierin de ui, de wortel, de aardappel en de prei. Bak dit net zolang tot de ui zacht is. Voeg nu de mais en de bouillon toen en laat het geheel op een laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.

Schenk 3/4 van de soep in een blender en blend dit fijn. Voeg samen met de room weer bij de overgebleven soep in de pan en laat 5 minuten sudderen.

Verdeel over 4 kommen of borden en leg op iedere kom 25 gram rivierkreeftjes. Decoreer af met wat dille.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer