Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mexicaanse limoensoep

Dat de Mexicaanse keuken meer is dan taco’s bewijst deze Mexicaanse limoensoep. Friszuur door de limoen, verwarmend door de overige ingrediënten.

2 1.675

Mexicaanse limoensoep – Wie denkt aan de Mexicaanse keuken, denkt al snel aan taco’s, enchiladas of tortilla’s. Met ingrediënten als zwarte bonen, mais, avocado, koriander en limoen. Maar een Mexicaanse limoensoep komt misschien niet zo snel bij je op. Sopa de lima, zoals ie oorspronkelijk heet, is echter een heel bekend gerecht in Mexico. En, net als bij ons de erwtensoep, heeft elk Mexicaans huishouden wel een eigen recept.

Limoen

De limoen is de absolute smaakmaker van de soep. Het geeft de soep een lichte friszure smaak. Klinkt als een zomers recept? Nee hoor, want door de kip, tomaten, rode peper en de kruiden is deze Mexicaanse limoensoep lekker verwarmend en dus ook prima voor op koudere dagen. De gebakken tortilla’s serveer je erbij in plaats van soepstengels. Lekker om in de soep te dopen.


Mexicaanse limoensoep

Voor 1,5 liter soep

  • 3 limoenen
  • 4 tortilla’s
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 gram kipfilet
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 avocado
  • een handvol koriander
  • 70 milliliter neutrale olie + 1 eetlepel
  • peper en zout (optioneel)

Snijd de tortilla’s in repen van een halve centimeter. Verhit de olie in een koekenpan en bak de repen in delen goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Snipper de ui en verwijder de pitjes uit de peper en snijd in kleine stukjes. Fruit de ui en de peper in 1 eetlepel olie gedurende 4 minuten op middelhoog vuur. Pers de knoflooktenen erboven uit en voeg oregano, kruidnagels en laurierblad toe. Roer goed om. Schenk na 1 minuut de tomatenblokjes erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten koken tot het tomatenmengsel half is ingekookt. Giet de hete bouillon in de pan en breng aan de kook. Leg de kipfilets in de soep en kook ze zachtjes tot ze goed gaar zijn. Haal uit de soep en laat enigszins afkoelen. Trek met twee vorken of met je handen reepjes van de kip. Roer weer door de soep, samen met het sap van de limoenen. Kruid eventueel met peper en zout naar smaak. Schep de Mexicaanse limoesoep in kommen of borden en garneer met stukjes avocado en koriander.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Hannah zegt

    Kleine correctie: sopa dE lima. Heerlijke soep!

    1. Redactie zegt

      Dankjewel Hannah, het spelfoutje hebben we uiteraard direct even aangepast ?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer