Paprikasoep van gegrilde paprika’s – Van paprika’s kun je de lekkerste soep maken. En als je er een beetje tijd aan besteedt, wordt die soep nog veel lekkerder. Kijk maar eens in het recept hoe je een heerlijke paprikasoep kunt maken. Lekker bij de lunch of als voorgerecht.
Waarom zou je de paprika roosteren?
Je kunt natuurlijk een soep maken door de groente gaar te koken en te pureren. Dat is veruit de snelste manier om een soep te koken. Maar veel lekkerder is om de groenten eerst te roosteren in de oven. Met gegrilde paprika’s krijg je een paprikasoep met een veel krachtigere en vollere smaak.
Snel, sneller, snelst?
Een paprikasoep kun je op meerdere manieren maken. Meestal moeten dat de snelste recepten zijn. Snel lijkt wel een toverwoord. Maar is het dat ook? Even snel een soep in elkaar flansen klinkt als fastfood. Je hebt eigenlijk geen tijd om te eten (echt niet?), dus dan moet het maar even snel. Neem eens heel even de tijd! Met die tijd maak je een lekkerder paprikasoep die je straks met trots op tafel zet. En waarmee je absoluut gaat scoren bij je tafelgenoten.
Of ga je voor een recept voor een paprikasoep met smaak?
Het maken van een goede paprikasoep van gegrilde paprika’s is iets meer werk. Nou ja, eigenlijk alleen iets meer tijd want, je schuift de bakplaat met paprika’s en tomaten zo in de oven, die vervolgens de rest van het werk doet. Dus neem de moeite gewoon eens. Wel moet je nog even de schilletjes verwijderen als de groenten eenmaal afgekoeld zijn. Dit is dus geen recept voor een soep die je in een kwartiertje op tafel zet, maar zeker weten dat je die paprikasoep echt gaat waarderen. En dat je het recept dus vaker gaat maken.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Paprikasoep van gegrilde paprika’s
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram rode paprika
- 500 gram tomaten
- een takje rozemarijn
- 4-6 tenen knoflook
- zout
- chilivlokken of peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een paprikasoep van gegrilde paprika’s:
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder zaadlijsten.
Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal.
Snijd de tomaten doormidden en verwijder het groene kroontje, leg erbij op de bakplaat.
Neem een tak verse rozemarijn en leg die tussen de tomaten en paprika’s op de bakplaat. Doe dit ook met de knoflook. Je hoeft die niet te pellen. Hij mag er met schil en al tussen.
Zet de bakplaat 45 minuten in een oven van 200 graden. Als dat mogelijk is op de stand boven en onder warmte. Haal de bakplaat na 45 minuten uit de oven en dek hem af met een stuk bakpapier, wat je eerst hebt natgemaakt onder de kraan en daarna uitgewrongen hebt. Laat afkoelen.
Verwijder nu de rozemarijn.
Haal de schillen voorzichtig van de paprika en de tomaat en knijp de knoflook uit het schilletje.
Schud een kop water op de bakplaat en roer alle aanbaksels los.
Schenk nu alles voorzichtig in een blender en pureer tot een gladde massa. Voeg eventueel nog wat water toe.
Schenk de paprika puree in een pan. Doe een kopje water in de blender en zet die even aan. Schud dit water bij de puree en vul de puree verder aan tot je ongeveer 1 1/2 liter hebt.
Warm de paprikasoep goed door en breng de soep op smaak met zout en een klein beetje chilivlokken.
Tafel lekker !!