Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Paprikasoep van gegrilde paprika’s

Een paprikasoep krijgt een heerlijke intense smaak als je de paprika’s eerst grilt. Deze paprikasoep kost iets meer tijd, maar dat proef je ook echt terug.

0 2.522

Paprikasoep van gegrilde paprika’s – We kunnen natuurlijk een soep maken door de groente gaar te koken en te pureren. Maar veel lekkerder is om deze groentes eerst te roosteren in de oven. Je hebt dan een veel krachtigere en vollere smaak. Het is iets meer werk, nou ja eigenlijk alleen iets meer tijd want je schuift de bakplaat met paprika’s en tomaten zo in de oven die de rest van het werk doet. Wel moet je nog even de schilletjes verwijderen als de groentes eenmaal afgekoeld zijn. Dit is dus geen soep die je in een kwartiertje op tafel zet, maar ik weet zeker eenmaal geproefd ga je paprikasoep vaker zo maken.


Paprikasoep van gegrilde paprika’s

Soep voor 4 personen

  • Paprikasoep van gegrilde paprika’s500 gram rode paprika
  • 500 gram tomaten
  • Takje rozemarijn
  • 4-6 tenen knoflook
  • Zout
  • Chilivlokken/peper

Snij de paprika’s doormidden en verwijder zaadlijsten, leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Snij de tomaten doormidden en verwijder het groene kroontje, leg erbij op de bakplaat. Neem een tak verse rozemarijn en leg deze tussen de tomaten en paprika’s op de bakplaat. Doe dit ook met de knoflook. Je hoeft deze niet te pellen hij mag er met schil en al tussen. Zet de bakplaat 45 minuten in een oven van 200 graden. Indien mogelijk op boven/onder warmte. Haal de bakplaat na 45 minuten uit de oven en dek deze af met een stuk bakpapier wat je eerst hebt natgemaakt onder de kraan en daarna uitgewrongen hebt. Laat afkoelen. Verwijder nu de rozemarijn. Haal de schillen voorzichtig van de paprika en de tomaat en knijp de knoflook uit het schilletje. Schud een kop water op de bakplaat en roer alle aanbaksels los. Schenk nu alles voorzichtig in een blenderbeker en blender alles tot een gladde massa. Voeg eventueel nog wat water toe. Schenk de paprika puree in een pan. Doe een kopje water in de blenderbeker en zet deze even aan. Schud dit water bij de puree en vul de puree verder aan tot je ongeveer 1 ½ liter hebt. Warm de paprikasoep goed door en breng deze op smaak met zout en een klein beetje chilivlokken.

Tafel lekker!

Lees hier meer over het grillen van paprika’s

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer