Paprikasoep van gegrilde paprika’s – We kunnen natuurlijk een soep maken door de groente gaar te koken en te pureren. Maar veel lekkerder is om deze groenten eerst te roosteren in de oven. Je hebt dan een paprikasoep met een veel krachtigere en vollere smaak.
Snel sneller snelst
Een paprikasoep kun je op meerdere manieren maken. Meestal moeten dat de snelste recepten zijn. Snel lijkt wel een toverwoord. Maar is het dat ook? Even snel een soep in elkaar flansen klinkt als fastfood. We hebben eigenlijk geen tijd om te eten (echt niet?) dan moet het maar even snel. Neem eens heel even de tijd! Met die tijd maak je een lekkerder paprikasoep die je straks met trots op tafel zet.
Of ga je voor een paprikasoep met smaak?
Het maken van een goede paprikasoep van gegrilde paprika’s is iets meer werk, nou ja eigenlijk alleen iets meer tijd want je schuift de bakplaat met paprika’s en tomaten zo in de oven die de rest van het werk doet. Wel moet je nog even de schilletjes verwijderen als de groentes eenmaal afgekoeld zijn. Dit is dus geen soep die je in een kwartiertje op tafel zet, maar wat we wel weten is dat je deze paprikasoep echt gaat waarderen.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Paprikasoep van gegrilde paprika’s
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram rode paprika
- 500 gram tomaten
- Takje rozemarijn
- 4-6 tenen knoflook
- Zout
- Chilivlokken/peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een paprikasoep van gegrilde paprika’s:
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder zaadlijsten, leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Snij de tomaten doormidden en verwijder het groene kroontje, leg erbij op de bakplaat. Neem een tak verse rozemarijn en leg deze tussen de tomaten en paprika’s op de bakplaat. Doe dit ook met de knoflook. Je hoeft deze niet te pellen. Hij mag er met schil en al tussen.
Zet de bakplaat 45 minuten in een oven van 200 graden. Wanneer mogelijk op boven/onder warmte. Haal de bakplaat na 45 minuten uit de oven en dek deze af met een stuk bakpapier wat je eerst hebt natgemaakt onder de kraan en daarna uitgewrongen hebt. Laat afkoelen.
Verwijder nu de rozemarijn. Haal de schillen voorzichtig van de paprika en de tomaat en knijp de knoflook uit het schilletje. Schud een kop water op de bakplaat en roer alle aanbaksels los.
Schenk nu alles voorzichtig in een blender en pureer alles tot een gladde massa. Voeg eventueel nog wat water toe. Schenk de paprika puree in een pan. Doe een kopje water in de blenderbeker en zet deze even aan. Schud dit water bij de puree en vul de puree verder aan tot je ongeveer 1 1/2 liter hebt. Warm de paprikasoep goed door en breng deze op smaak met zout en een klein beetje chilivlokken.
Tafel lekker !!