Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pastinaak-pompoensoep

Voor het recept van Pastinaak-pompoensoep combineerde ik deze twee groenten tot een prachtig licht-oranje soepje. Zacht en licht zoetig van smaak.

0 322

Pastinaak-pompoensoep – Wist je dat je van wintergroenten, waarvan het aanbod nu groot is, ook heerlijke soepjes kunt maken? De zogenaamde vergeten groente pastinaak, die inmiddels niet meer zo vergeten is, want hij ligt overal in de winkels, is hier heel erg geschikt voor. De witte pastinaak is een familielid van de welbekende “gewone” oranje wortel. De smaak van de pastinaak is zacht en neigt een beetje naar anijs. Door de zachte smaak is de pastinaak makkelijk te combineren met andere groenten.

Pompoen, momenteel ook overal te koop, is zo’n groente die het goed doet samen met pastinaak. De pompoenen die erg geschikt zijn voor in de soep zijn vooral de flespompoen, of butternut squash, en de oranje Hokkaidopompoen. Het voordeel van deze twee soorten is dat je ze niet hoeft te schillen als je ze in de soep gebruikt. Door het koken wordt de schil zacht en na het pureren vind je er niks meer van terug. Als je een andere pompoensoort gebruikt, schil deze dan. En let er op dat je een eetbare soort koopt. Er zijn ook sierpompoenen te koop. Ze zien er prachtig uit, maar je kunt ze niet eten!

Voor het recept van Pastinaak-pompoensoep combineerde ik deze twee groenten tot een prachtig licht-oranje soepje. Zacht en licht zoetig van smaak, waardoor het ook bij jonge eters in de smaak zal vallen!

Pastinaak-pompoensoep

Soep voor 4 personen

  • 500 gram pastinaak, in grove blokjes
  • 500 gram fles- of hokkaido pompoen in blokjes
  • 250 gram winterpeen, in grove blokjes
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, mag heel blijven
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 4 el crème fraîche
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • ( witte ) peper
  • zout
  • eventuele topping: pompoenpitten, kaas, uitgebakken spekjes, etc

Extra nodig:

  • Staafmixer of blender

Zo maak je Pastinaak-pompoensoep:

Doe de pastinaak, pompoen, winterpeen, ui, en knoflook bij elkaar in een flinke soeppan. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

Zet het vuur uit. Pureer de soep met de staafmixer of blender.

Voeg 4 eetlepels crème fraîche, het paprikapoeder en de Worcestershire sauce toe en mix de soep nog even. Proef de soep en breng zo nodig op smaak met (witte)peper en zout.

Serveer de Pastinaak-pompoensoep in kommen en strooi er een topping overheen. Of serveer er verschillende toppings los bij.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer