Pastinaak-venkelsoep met garnalen – Pastinaak, een witte wortel, die eerder tot een “vergeten groente” werd bestempeld, ligt tegenwoordig weer gewoon in de supermarkt en bij de groenteboer. Dit familielid van de “gewone” wortel heeft een zachte, wat zoete smaak. In de verste verte zul je ook wat anijs proeven. Omdat ook venkel een beetje een anijssmaak heeft, combineren deze twee groenten uitstekend met elkaar. Ik maakte er een makkelijk en snel te maken soep mee. De grote, gebakken garnalen zijn heerlijk in de soep!
Deze soep kan heel goed dienen als voorgerecht in een menu met meerdere gangen. Als maaltijdsoep kan ook, maak de soep dan wat gevulder door er wat extra garnalen aan toe toevoegen.
In plaats van garnalen kun je ook wat blauwe kaas als topping kiezen. Dit past er ook heel goed bij. Of natuurlijk gewoon met wat croutons en verse kruiden!
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten
Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!
Pastinaak-venkelsoep met garnalen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 pastinaken, geschild en in stukken
- 1 flinke venkelknol, in stukken. Groen apart houden voor de garnering.
- 1 kleine ui, grof gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 l groentebouillon
- 3 el crème fraîche
- 1 el citroensap
- 12 rauwe, grote garnalen (of meer als ze kleiner zijn,) gepeld
- Chilivlokken of pul biber (Turkse pepervlokken) (optioneel)
- Olie om te bakken
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pastinaak-venkelsoep met garnalen:
Verhit wat olie in een soeppan. Zet hierin de pastinaak, venkel, ui en knoflook een paar minuten aan. Ze moeten niet bruin kleuren, dus zet het vuur niet te hoog.
Voeg dan de bouillon toe. Kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar in de bouillon.
Als de groenten gaar zijn, pureer je ze, met de bouillon, met de staafmixer of in de blender.
Voeg 3 eetlepels crème fraîche en een eetlepel citroensap toe. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Verhit wat olie in een koekenpan. Bak hierin de garnalen tot ze oranje zijn geworden.
Serveer de soep in kommen of borden, en leg de garnalen er in. Garneer de pastinaak-venkelsoep met garnalen met wat van het venkelgroen en eventueel wat chilivlokken of pul biber.
Tafel lekker !!
Zelfs zonder garnalen heel erg lekker! Deze zal ik vast vaker maken en dan met garnalen.
Lieve groet Cecile
Fijn dat je de soep lekker vindt, Cecile. Ook met blauwe kaas is hij erg lekker!
Goede tip! Lieve groet Cecile
Heerlijke soep. Helder en simpel recept. Zelfs ik kon hem maken ?. Alleen zo’n mooie foto krijg ik niet voor elkaar. ?
Hoi Marko!
Als je die soep kunt koken, dan lukt foto vast ook wel! En anders blijven oefenen! Of je doet een lesje foodfotografie!?
Verrukkelijk!
Mooi!
Zorro aan de venkelsoep!
Wat een zalige soep!
Kan ik ‘m ook invriezen?
Dankjewel, Sabine. De soep kun je prima invriezen, doe dat dan wel zonder de garnalen.