• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Pastinaak-venkelsoep met garnalen

door Elise de Haan
in Soep
0
9
pastinaak-venkelsoep met garnalen

Pastinaak-venkelsoep met garnalen – Pastinaak, een witte wortel, die eerder tot een “vergeten groente” werd bestempeld, ligt tegenwoordig weer gewoon in de supermarkt en bij de groenteboer. Dit familielid van de “gewone” wortel heeft een zachte, wat zoete smaak. In de verste verte zul je ook wat anijs proeven. Omdat ook venkel een beetje een anijssmaak heeft, combineren deze twee groenten uitstekend met elkaar. Ik maakte er een makkelijk en snel te maken soep mee. De grote, gebakken garnalen zijn heerlijk in de soep!

Deze soep kan heel goed dienen als voorgerecht in een menu met meerdere gangen. Als maaltijdsoep kan ook, maak de soep dan wat gevulder door er wat extra garnalen aan toe toevoegen.

In plaats van garnalen kun je ook wat blauwe kaas als topping kiezen. Dit past er ook heel goed bij. Of natuurlijk gewoon met wat croutons en verse kruiden!

pastinaak-venkelsoep met garnalen

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Pastinaak-venkelsoep met garnalen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 pastinaken, geschild en in stukken
  • 1 flinke venkelknol, in stukken. Groen apart houden voor de garnering.
  • 1 kleine ui, grof gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 3 el crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • 12 rauwe, grote garnalen (of meer als ze kleiner zijn,) gepeld
  • Chilivlokken of pul biber (Turkse pepervlokken) (optioneel)
  • Olie om te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastinaak-venkelsoep met garnalen:

Verhit wat olie in een soeppan. Zet hierin de pastinaak, venkel, ui en knoflook een paar minuten aan. Ze moeten niet bruin kleuren, dus zet het vuur niet te hoog.

Voeg dan de bouillon toe. Kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar in de bouillon.

Als de groenten gaar zijn, pureer je ze, met de bouillon, met de staafmixer of in de blender.

Voeg 3 eetlepels crème fraîche en een eetlepel citroensap toe. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Verhit wat olie in een koekenpan. Bak hierin de garnalen tot ze oranje zijn geworden.

Serveer de soep in kommen of borden, en leg de garnalen er in. Garneer de pastinaak-venkelsoep met garnalen met wat van het venkelgroen en eventueel wat chilivlokken of pul biber.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKerstVis - Verse vis
DeelPin2159Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kippensoep
Soep

Kippensoep; lekker Hollands!

Aardappelsoep met spitskool
Soep

Aardappelsoep met spitskool

Gekarameliseerde uiensoep met camembert
Soep

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Selderijsoep
Soep

Selderijsoep; met drie soorten selderij

paprikasoep
Soep

Paprikasoep van gegrilde paprika’s

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Eenvoudige linzensoep met chorizo
Maaltijdsoep

Eenvoudige linzensoep met chorizo

witte bonensoep of ribkessoep
Soep

Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

Reacties 9

  1. Cecile says:
    12 maanden geleden

    Zelfs zonder garnalen heel erg lekker! Deze zal ik vast vaker maken en dan met garnalen.
    Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      12 maanden geleden

      Fijn dat je de soep lekker vindt, Cecile. Ook met blauwe kaas is hij erg lekker!

      Beantwoorden
      • Cecile says:
        12 maanden geleden

        Goede tip! Lieve groet Cecile

        Beantwoorden
  2. Marko says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke soep. Helder en simpel recept. Zelfs ik kon hem maken ?. Alleen zo’n mooie foto krijg ik niet voor elkaar. ?

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Hoi Marko!
      Als je die soep kunt koken, dan lukt foto vast ook wel! En anders blijven oefenen! Of je doet een lesje foodfotografie!?

      Beantwoorden
  3. Zorro says:
    2 jaar geleden

    Verrukkelijk!

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Mooi!
      Zorro aan de venkelsoep!

      Beantwoorden
    • Sabine says:
      1 jaar geleden

      Wat een zalige soep!
      Kan ik ‘m ook invriezen?

      Beantwoorden
      • Redactie says:
        1 jaar geleden

        Dankjewel, Sabine. De soep kun je prima invriezen, doe dat dan wel zonder de garnalen.

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.

Check het recept of lees de info
Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen