Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pastinaak-venkelsoep met garnalen

Heel eenvoudig, maar ook een echt feestelijke soep. Pastinaak-venkelsoep met garnalen serveer je met trots als voorgerecht. Probeer ook met blauwe kaas!

0 583

Pastinaak-venkelsoep met garnalen – Pastinaak, een witte wortel, die eerder tot een “vergeten groente” werd bestempeld, ligt tegenwoordig weer gewoon in de supermarkt en bij de groenteboer. Dit familielid van de “gewone” wortel heeft een zachte, wat zoete smaak. In de verste verte zul je ook wat anijs proeven. Omdat ook venkel een beetje een anijssmaak heeft, combineren deze twee groenten uitstekend met elkaar. Ik maakte er een makkelijk en snel te maken soep mee. De grote, gebakken garnalen zijn heerlijk in de soep!

Deze soep kan heel goed dienen als voorgerecht in een menu met meerdere gangen. Als maaltijdsoep kan ook, maak de soep dan wat gevulder door er wat extra garnalen aan toe toevoegen.
In plaats van garnalen kun je ook wat blauwe kaas als topping kiezen. Dit past er ook heel goed bij. Of natuurlijk gewoon met wat croutons en verse kruiden!


Pastinaak-venkelsoep met garnalen

pastinaak-venkelsoep met blauwe kaasSoep voor 4 personen:

  • 3 pastinaken, geschild en in stukken
  • 1 flinke venkelknol, in stukken. Groen apart houden voor de garnering.
  • 1 kleine ui, grof gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 3 el crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • 12 rauwe, grote garnalen (of meer als ze kleiner zijn,) gepeld
  • Optioneel: chilivlokken of pul biber (Turkse pepervlokken)
  • Olie om te bakken
  • Zout
  • Witte peper

Zo maak je pastinaak-venkelsoep met garnalen:

Verhit wat olie in een soeppan. Zet hierin de pastinaak, venkel, ui en knoflook een paar minuten aan. Ze moeten niet bruin kleuren, dus zet het vuur niet te hoog.

Voeg dan de bouillon toe. Kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar in de bouillon.

Als de groenten gaar zijn, pureer je ze, met de bouillon, met de staafmixer of in de blender.

Voeg 3 eetlepels crème fraîche en een eetlepel citroensap toe. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Verhit wat olie in een koekenpan. Bak hierin de garnalen tot ze oranje zijn geworden.

Serveer de soep in kommen of borden, en leg de garnalen er in. Garneer de pastinaak-venkelsoep met garnalen met wat van het venkelgroen en eventueel wat chilivlokken of pul biber.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer