• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Peterseliewortel soep

door Samantha
in Soep
Peterseliewortel soep
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Peterseliewortel soep – Op diverse plaatsen op het internet hoor ik steeds vaker vertellen of vragen naar de peterseliewortel. En ook als ik gewoon op de markt sta te wachten op mijn beurt hoor ik steeds meer vraag naar deze groente. Een vergeten groente die bij mijn groenteman niet standaard een plekje in zijn assortiment had. “Waarom ineens die interesse voor deze wortel??” was eigenlijk mijn vraag en mijn groenteman gaf mij hier het volgende antwoord op;

Peterseliewortel is HIP, je blijft er slank van, het is koolhydraatarm en past in vrijwel elk dieet, zelfs paleo.

WortelpeterselieDe peterseliewortel doet qua uiterlijk veel aan de pastinaak denken, het verschil is vooral te zien aan de wortelhals. De wortelhals van de pastinaak gaat naar binnen, bij de peterseliewortel steekt deze naar buiten. Ook de smaak is verschillend de peterseliewortel ruikt sterker en is kruidiger en doet meer denken aan knolselderij.

Voor deze groente wordt zowel de naam peterseliewortel als wortelpeterselie gebruikt.

We maken er een soepje van

Inmiddels heeft mijn groenteman door de grote vraag naar deze wortel hem wél opgenomen in zijn assortiment en wil ik natuurlijk wel eens wat proberen met deze wortel. Deze wortel laat zich uitstekend gebruiken als vervanger van de aardappel om een lekker stampotje van te maken of op te bakken net als we met een aardappeltje doen. Ik kies ervoor om er een soepje van te maken. Het is weekend en zondag is hier langzaamaan omgetoverd tot soep met brooddag.

Peterseliewortel soep

Soep voor 4 porties 

  • 550 gram peterseliewortel
  • 200 gram witte kool
  • 25 gram boter
  • 250 ml (kippen)bouillon
  • 500 ml water
  • 4 takjes peterselie
  • 2 laurierbladeren
  • 1 citroen
  • zout/peper naar smaak
  • 4 plakken bacon
  • 2 lente-ui

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg op een bakplaat een stuk aluminiumfolie en vouw hiervan de randen iets omhoog. Leg vervolgens de plakken bacon op het aluminiumfolie en bak deze, in de voorverwarmde oven lekker knapperig in ongeveer 15 minuten. Neem ze uit de oven en leg ze op een stukje keukenpapier.

Schil de peterseliewortel met een dunschiller en snijd de wortelhals eraf en snijd hem vervolgens in blokjes. Snijd de witte kool in reepjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de peterseliewortel een minuut of vijf aan. Voeg de witte kool toe en laat ook deze even mee garen. Schenk vervolgens de fond en het water erbij. Snijd van de citroen 2 schijfjes af en bind deze samen met de peterselie en het laurierblad tot een bouquet en doe deze in de pan erbij. Breng de soep nu terug aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 30 minuten zachtjes doorkoken.  Haal het bouquet nu uit de peterseliewortel soep en als de peterseliewortel zacht is dan kun je met een staafmixer de soep glad mixen. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper en nog wat citroensap.

Serveer de soep warm, verkruimel een plak bacon en strooi deze over de soep samen met wat gesneden lente-ui.

Ik serveerde bij de peterseliewortel soep dit heerlijke knoflook-kaas brood.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Vergeten groentenGroente - Wortels - Peterseliewortel

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardpeer
Specials

Aardpeer; niet heel mooi, wel erg lekker

Hoestsiroop van rammenas; Oma's recept tegen verkoudheid
Recepten

Hoestsiroop van rammenas

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen