Raapstelensoep met zeebaars – Raapsteeltjes horen tot één van de eerste voorjaarsgroenten. Een groente om ieder jaar weer naar uit te kijken dus. Dat eerste frisse lentegroen kun je op veel verschillende manieren inzetten. Vaak wordt er stamppot van gemaakt of ze worden verwerkt in een salade. Maar de ietwat stugge structuur van raapsteeltjes leent zich voor nog veel meer. Wat dacht je van raapstelensoep? Lees maar mee.
Onderstaand delen we ons recept voor raapstelensoep. Een echt groene soep die we binding geven door het gebruik van zowel aardappel als room. De aardappel zorgt ook voor de nodige vezels in deze licht gebonden raapstelensoep.
Door de soep te vullen met stukjes vis wordt het al meer een maaltijdsoep. Wij kozen voor zeebaars, maar je kunt natuurlijk allerlei vissoorten gebruiken. Ben je geen visliefhebber? Denk dan aan stukjes gerookte kip of gekruide croutons. Wil je het echt helemaal in lente stijl doen? Verrijk de soep dan met stukjes witte asperges of gebruik reepjes kalfs- of lamsvlees.
Raapstelen, de eerste groente van de lente!
We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!
Raapstelensoep met zeebaars
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram raapsteeltjes
- 150 gram aardappels
- 1 ui
- 1 liter bouillon naar keuze
- 100- 200 gram zeebaars
- 50 gram room
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je raapstelensoep
Snij de ui fijn en bak deze aan in een klein beetje boter of olie. Giet voorzichtig de bouillon bij de uien Schil de aardappels en snij deze in kleine blokjes, gaar de aardappels in de bouillon. Kook de zeebaars in grove stukken zachtjes gaar in de bouillon dit hoeft echt maar kort want de vis hoeft maar net gaar te zijn. Haal de vis met een schuimspaan uit de bouillon en leg deze op een bordje. Haal een paar mooie blaadjes van de raapsteeltjes af en snij de rest van de raapsteeltjes grof en voeg deze bij de bouillon. Verwarm deze 2 minuten mee. Pureer nu de soep in een blender of maal hem fijn met een staafmixer. Breng op smaak met een scheutje room, peper en zout. Verdeel de raapstelensoep over 4 borden en leg voorzichtig een portie vis in het midden van de raapstelensoep. Verdeel er wat fijn gesneden raapsteeltjes over en serveer.
Tafel lekker !!