Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Romige citroensoep met rijst

Bij citroenen denk je niet direct aan soep, toch moet je dit recept zeker eens proberen. Deze citroensoep is fris, verwarmend en bovenal bijzonder lekker.

2 1.138

Romige citroensoep met rijst – Als ik met citroenen wil gaan werken dan komen er al heel gauw zoete gerechten naar boven, een citroentaart, koekjes of een pudding. Soep van citroenen is toch niet het eerste waar je aan denkt en toch heb ik hier een recept die me zo verrast heeft qua smaak dat ik hem graag wil delen. Fris en toch heel verwarmend, dat zijn kern woorden die ik deze soep mee zou willen geven.

Langkorrelige rijst

Door het gebruik van rijst wordt deze soep voller en krachtiger, welke rijst je kiest is een eigen keuze maar kies in ieder geval wel voor een langkorrelige rijst zoals jasmijn- pandan of basmatirijst. Ik koos voor basmati. Het volle aroma en de licht zoete smaak van deze rijst combineert prima bij het friszure van de citroen.

Piment

Piment wordt ook wel all-spices genoemd en is een specerij dat je gerecht een echte kik geeft. Piment is niet altijd even makkelijk verkrijgbaar, kun je het niet vinden, maak het dan zelf door 2 deel gemalen kaneel, 1 deel gemalen kruidnagel en 1 deel gemalen nootmuskaat te mengen.


Romige citroensoep

Soep voor 4 personen

  • 1 liter groente Bouillon
  • 100 gram Rijst
  • 2 Citroenen
  • 3 Eidooiers
  • Zout en/of Peper naar smaak
  • 1 mespunt Piment
  • Tuinkers

Breng de bouillon aan de kook en voeg hierbij de rijst. Laat het geheel ongeveer 25 minuten koken of in ieder geval tot dat de rijst zacht is. Rasp de schil van de citroenen, halveer de citroenen en pers het sap eruit. Klop dit sap samen met de eidooiers los. Voeg hierbij twee soeplepels van de hete bouillon en blijf goed roeren. Door goed te blijven roeren geef je de eieren geen kans om te gaan stollen bij toevoeging van een warme vloeistof. Schenk het eidooiermengsel nu terug in de pan met bouillon, blijf goed roeren en zorg dat de bouillon niet meer aan de kook raakt. Houd een klein beetje van de rasp apart voor decoratie en strooi de overige rasp nu in de soep samen met zout, peper en de piment.

Verdeel de citroensoep over 4 borden en strooi er wat van de achtergehouden rasp overheen. Leg ik het midden van de citroensoep een pluk tuinkers.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Rik zegt

    Een beetje zuur verhaal Samantha… 🙂 🙂 🙂
    Met een beetje room gaan we richting velouté… zacht en fluweel 🙂

    Past wel in de sinterklaasstemming, wie zoet is krijgt lekkers.. wie stout is de roux?

    1. Samantha Roelofs zegt

      Misschien een wat zuur verhaal 😉 maar wat is hij lekker deze soep.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer