• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Romige citroensoep met rijst

door Samantha
in Soep
0
2
Romige citroensoep

Romige citroensoep met rijst – Als ik met citroenen wil gaan werken dan komen er al heel gauw zoete gerechten naar boven, een citroentaart, koekjes of een pudding. Soep van citroenen is toch niet het eerste waar je aan denkt en toch heb ik hier een recept die me zo verrast heeft qua smaak dat ik hem graag wil delen. Fris en toch heel verwarmend, dat zijn kern woorden die ik deze soep mee zou willen geven.

Langkorrelige rijst

Door het gebruik van rijst wordt deze soep voller en krachtiger, welke rijst je kiest is een eigen keuze maar kies in ieder geval wel voor een langkorrelige rijst zoals jasmijn- pandan of basmatirijst. Ik koos voor basmati. Het volle aroma en de licht zoete smaak van deze rijst combineert prima bij het friszure van de citroen.

Piment

Piment wordt ook wel all-spices genoemd en is een specerij dat je gerecht een echte kik geeft. Piment is niet altijd even makkelijk verkrijgbaar, kun je het niet vinden, maak het dan zelf door 2 deel gemalen kaneel, 1 deel gemalen kruidnagel en 1 deel gemalen nootmuskaat te mengen.

Romige citroensoep

Soep voor 4 personen

  • 1 liter groente Bouillon
  • 100 gram Rijst
  • 2 Citroenen
  • 3 Eidooiers
  • Zout en/of Peper naar smaak
  • 1 mespunt Piment
  • Tuinkers

Breng de bouillon aan de kook en voeg hierbij de rijst. Laat het geheel ongeveer 25 minuten koken of in ieder geval tot dat de rijst zacht is. Rasp de schil van de citroenen, halveer de citroenen en pers het sap eruit. Klop dit sap samen met de eidooiers los. Voeg hierbij twee soeplepels van de hete bouillon en blijf goed roeren. Door goed te blijven roeren geef je de eieren geen kans om te gaan stollen bij toevoeging van een warme vloeistof. Schenk het eidooiermengsel nu terug in de pan met bouillon, blijf goed roeren en zorg dat de bouillon niet meer aan de kook raakt. Houd een klein beetje van de rasp apart voor decoratie en strooi de overige rasp nu in de soep samen met zout, peper en de piment.

Verdeel de citroensoep over 4 borden en strooi er wat van de achtergehouden rasp overheen. Leg ik het midden van de citroensoep een pluk tuinkers.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - Citroen
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Lemon curd
Kookschool

Lemon curd zo makkelijk zelf te maken

Citroen-gember siroop
Dranken

Citroen-gember siroop, warm in de winter, koud in de zomer

Citroenmousse
Nagerecht

Citroenmousse met een toef van eiwitschuim

Dip van feta en citroen
Saus

Heerlijke dip van feta en citroen voor de borreltafel

Reacties 2

  1. Rik says:
    3 jaar geleden

    Een beetje zuur verhaal Samantha… 🙂 🙂 🙂
    Met een beetje room gaan we richting velouté… zacht en fluweel 🙂

    Past wel in de sinterklaasstemming, wie zoet is krijgt lekkers.. wie stout is de roux?

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      3 jaar geleden

      Misschien een wat zuur verhaal 😉 maar wat is hij lekker deze soep.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen