• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

door Elise de Haan
in Soep, Voorgerecht
0
0
Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Romige roze aspergesoep – Een mooi gekleurd soepje, gemaakt van de koningin onder de groenten, oftewel witte asperges. We hebben die heerlijke voorjaarsgroente gecombineerd met verse bosbietjes. Deze komen niet uit het bos, maar worden verkocht met het blad er nog aan en zijn in bosjes gebonden. Zoals de bospeen zeg maar. En zo ontstond er een lekkere, romige roze aspergesoep. De normaal wit gekleurde aspergesoep krijgt een prachtige roze kleur door toevoeging van de zomerbietjes. Dus als je op zoek bent naar een voorgerecht met een mooie, bijzondere kleur, dan zou je deze roze soep kunnen overwegen! Want wat is er nou lekkerder dan een verse soep, gemaakt van verse groenten? En hij is ook nog eens makkelijk en snel te maken!

Asperges in de romige roze aspergesoep

Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je voor het bereiden van deze romige roze aspergesoep niet de mooiste en vaak dus duurste asperges hoeft te gebruiken. Gebroken, kromme of wat paarsig geworden exemplaren zijn vaak goedkoper en voldoen prima in de soep. Vraag er eens naar bij de aspergeteler. Ook sommige supermarkten verkopen minder mooie asperges die behoorlijk goedkoper zijn. In dit geval ga je de soep pureren met de staafmixer of in de blender, dus er blijft toch weinig zichtbaars over van de asperges.

Bosbietjes of zomerbietjes

Het verschil tussen zomer- en winterbieten is dat de zomerbieten in bosjes worden verkocht. Het blad zit er dus nog aan. Winterbieten worden altijd zonder blad verkocht. Ook een heel groot verschil zit hem in de kooktijd. Zomerbietjes kook je gaar in een minuut of 20, winterbieten hebben soms meer dan 2 uur nodig om gaar te worden. Je kunt deze soep natuurlijk ook maken met voorgekookte bietjes. Maar eigenlijk vinden we dat je ze gewoon zelf moet koken. Want vers gekookte bietjes, en zeker zomerbietjes zijn echt zo veel lekkerder dan bieten uit een zakje of potje. Probeer het maar eens!

Rode bieten

Rode bieten; kleur op je bord!

Een groente die kleur op je bord brengt? Dan moet je rode bieten hebben, of gele, gestreepte of witte natuurlijk. Leef je uit met bietjes!

Aspergesoep

Aspergesoep; de lekkerste varianten op een rij

Recepten voor aspergesoep met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep moet je echt ontdekken!

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram witte asperges, geschild en in stukjes
  • 250 gram verse rode (zomer)bietjes
  • 2 kleine sjalotten, in stukjes
  • 1 liter groentenbouillon
  • 4 eetlepels crème fraïche
  • witte peper
  • zout
  • paar takjes verse dille ter garnering

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je romige, roze aspergesoep met zomerbietjes:

Kook de bietjes gaar in wat water met zout. Snijd ze in stukken als ze gaar zijn.

Kook de asperges met de sjalotten gaar in de groentebouillon.

Als de asperges gaar zijn, voeg dan de crème fraîche en de bietjes toe en pureer met de staafmixer of eventueel blender.

Breng de roze aspergesoep op smaak met wat witte peper en wanneer nodig zout.

Wil je de soep garneren, bewaar dan wat aspergepunten.  Bewaar ook wat kookwater van de bietjes en druppel voorzichtig een beetje in de soep, en trek die druppels met een cocktailprikker uit elkaar. Bestrooi met wat verse dille.

Tafel lekker !!

DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen
Soep

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

bruchetta met rucolapesto en mozzarella
Hapjes

Bruschetta met rucolapesto en mozzarella

Gebakken langoustines
Voorgerecht

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Toscaanse broodsoep met tomaten, pappa al pomodoro, tomaten, brood
Soep

Toscaanse broodsoep met tomaten; tomatolicious!

Noedelsoep met paksoi
Soep

Noedelsoep met paksoi; klaar in 15 minuten

brandnetelsoep, brandnetel, brandneteltopjes
Soep

Brandnetelsoep; dat prikkelt je zintuigen

Kalfssoep met prei en gehaktballetjes
Soep

Kalfssoep; met prei en gehaktballetjes

Steak tartare
Vleesgerechten

Steak tartare; een absolute lekkernij

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

13 − 4 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.

Check het recept of lees de info
lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen