• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Elise de Haan door Elise de Haan
in Soep, Voorgerecht
0
0
Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Romige roze aspergesoep – Een mooi gekleurd soepje, gemaakt van de koningin onder de groenten, oftewel witte asperges. We hebben die heerlijke voorjaarsgroente gecombineerd met verse bosbietjes. Deze komen niet uit het bos, maar worden verkocht met het blad er nog aan en zijn in bosjes gebonden. Zoals de bospeen zeg maar. En zo ontstond er een lekkere, romige roze aspergesoep. De normaal wit gekleurde aspergesoep krijgt een prachtige roze kleur door toevoeging van de zomerbietjes. Dus als je op zoek bent naar een voorgerecht met een mooie, bijzondere kleur, dan zou je deze roze soep kunnen overwegen! Want wat is er nou lekkerder dan een verse soep, gemaakt van verse groenten? En hij is ook nog eens makkelijk en snel te maken!

Asperges in de romige roze aspergesoep

Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je voor het bereiden van deze romige roze aspergesoep niet de mooiste en vaak dus duurste asperges hoeft te gebruiken. Gebroken, kromme of wat paarsig geworden exemplaren zijn vaak goedkoper en voldoen prima in de soep. Vraag er eens naar bij de aspergeteler. Ook sommige supermarkten verkopen minder mooie asperges die behoorlijk goedkoper zijn. In dit geval ga je de soep pureren met de staafmixer of in de blender, dus er blijft toch weinig zichtbaars over van de asperges.

Bosbietjes of zomerbietjes

Het verschil tussen zomer- en winterbieten is dat de zomerbieten in bosjes worden verkocht. Het blad zit er dus nog aan. Winterbieten worden altijd zonder blad verkocht. Ook een heel groot verschil zit hem in de kooktijd. Zomerbietjes kook je gaar in een minuut of 20, winterbieten hebben soms meer dan 2 uur nodig om gaar te worden. Je kunt deze soep natuurlijk ook maken met voorgekookte bietjes. Maar eigenlijk vinden we dat je ze gewoon zelf moet koken. Want vers gekookte bietjes, en zeker zomerbietjes zijn echt zo veel lekkerder dan bieten uit een zakje of potje. Probeer het maar eens!

Aspergesoepen

Aspergesoepen; De lekkerste varianten op een rij

Recepten voor aspergesoepen met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep met je echt ontdekken!

 

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram witte asperges, geschild en in stukjes
  • 250 gram verse rode (zomer)bietjes
  • 2 kleine sjalotten, in stukjes
  • 1 liter groentenbouillon
  • 4 eetlepels crème fraïche
  • witte peper
  • zout
  • paar takjes verse dille ter garnering

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je romige, roze aspergesoep met zomerbietjes:

Kook de bietjes gaar in wat water met zout. Snijd ze in stukken als ze gaar zijn.

Kook de asperges met de sjalotten gaar in de groentebouillon.

Als de asperges gaar zijn, voeg dan de crème fraîche en de bietjes toe en pureer met de staafmixer of eventueel blender.

Breng de roze aspergesoep op smaak met wat witte peper en wanneer nodig zout.

Wil je de soep garneren, bewaar dan wat aspergepunten.  Bewaar ook wat kookwater van de bietjes en druppel voorzichtig een beetje in de soep, en trek die druppels met een cocktailprikker uit elkaar. Bestrooi met wat verse dille.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Knolgroenten - Rode bietjes
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

komkommersoep
Soep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Koude koolrabi-courgettesoep
Soep

Koude koolrabi-courgettesoep

Kaassoep met graskaas en mosterd
Soep

Kaassoep met graskaas en mosterd

Chinese soep met rundvlees en groenten
Soep

Chinese soep met rundvlees en groenten

Scampi pakketje met zeekraal
Voorgerecht

Scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer

verse aspergesoep
Soep

Zondagse soep met asperges

Carpaccio van honingmeloen
Voorgerecht

Carpaccio van honingmeloen ( Voorgerecht )

aspergesoep sinaasappel
Soep

Aspergesoep met sinaasappel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen