• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

door Elise de Haan
in Soep, Voorgerecht
0
0
Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Romige roze aspergesoep – Een mooi gekleurd soepje, gemaakt van de koningin onder de groenten, oftewel witte asperges. We hebben die heerlijke voorjaarsgroente gecombineerd met verse bosbietjes. Deze komen niet uit het bos, maar worden verkocht met het blad er nog aan en zijn in bosjes gebonden. Zoals de bospeen zeg maar. En zo ontstond er een lekkere, romige roze aspergesoep. De normaal wit gekleurde aspergesoep krijgt een prachtige roze kleur door toevoeging van de zomerbietjes. Dus als je op zoek bent naar een voorgerecht met een mooie, bijzondere kleur, dan zou je deze roze soep kunnen overwegen! Want wat is er nou lekkerder dan een verse soep, gemaakt van verse groenten? En hij is ook nog eens makkelijk en snel te maken!

Asperges in de romige roze aspergesoep

Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je voor het bereiden van deze romige roze aspergesoep niet de mooiste en vaak dus duurste asperges hoeft te gebruiken. Gebroken, kromme of wat paarsig geworden exemplaren zijn vaak goedkoper en voldoen prima in de soep. Vraag er eens naar bij de aspergeteler. Ook sommige supermarkten verkopen minder mooie asperges die behoorlijk goedkoper zijn. In dit geval ga je de soep pureren met de staafmixer of in de blender, dus er blijft toch weinig zichtbaars over van de asperges.

Bosbietjes of zomerbietjes

Het verschil tussen zomer- en winterbieten is dat de zomerbieten in bosjes worden verkocht. Het blad zit er dus nog aan. Winterbieten worden altijd zonder blad verkocht. Ook een heel groot verschil zit hem in de kooktijd. Zomerbietjes kook je gaar in een minuut of 20, winterbieten hebben soms meer dan 2 uur nodig om gaar te worden. Je kunt deze soep natuurlijk ook maken met voorgekookte bietjes. Maar eigenlijk vinden we dat je ze gewoon zelf moet koken. Want vers gekookte bietjes, en zeker zomerbietjes zijn echt zo veel lekkerder dan bieten uit een zakje of potje. Probeer het maar eens!

Aspergesoepen

Aspergesoepen; De lekkerste varianten op een rij

Recepten voor aspergesoepen met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep met je echt ontdekken!

 

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram witte asperges, geschild en in stukjes
  • 250 gram verse rode (zomer)bietjes
  • 2 kleine sjalotten, in stukjes
  • 1 liter groentenbouillon
  • 4 eetlepels crème fraïche
  • witte peper
  • zout
  • paar takjes verse dille ter garnering

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je romige, roze aspergesoep met zomerbietjes:

Kook de bietjes gaar in wat water met zout. Snijd ze in stukken als ze gaar zijn.

Kook de asperges met de sjalotten gaar in de groentebouillon.

Als de asperges gaar zijn, voeg dan de crème fraîche en de bietjes toe en pureer met de staafmixer of eventueel blender.

Breng de roze aspergesoep op smaak met wat witte peper en wanneer nodig zout.

Wil je de soep garneren, bewaar dan wat aspergepunten.  Bewaar ook wat kookwater van de bietjes en druppel voorzichtig een beetje in de soep, en trek die druppels met een cocktailprikker uit elkaar. Bestrooi met wat verse dille.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Knolgroenten - Rode bietjes
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kippensoep
Soep

Kippensoep; lekker Hollands!

Aardappelsoep met spitskool
Soep

Aardappelsoep met spitskool

Gekarameliseerde uiensoep met camembert
Soep

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Selderijsoep
Soep

Selderijsoep; met drie soorten selderij

Varkensragout
Voorgerecht

Varkensragout; van procureur

pastinaak-venkelsoep met garnalen
Soep

Pastinaak-venkelsoep met garnalen

carpaccio van ossenhaas
Voorgerecht

Carpaccio van ossenhaas

paprikasoep
Soep

Paprikasoep van gegrilde paprika’s

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen