• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Selderijsoep; met drie soorten selderij

door Elise de Haan
in Soep
2
2
Selderijsoep

Selderijsoep – Een soep met een heerlijke smaak, bomvol met groente, en lekker romig en fluwelig, dat is selderijsoep! Gemaakt met drie soorten selderij, namelijk bleekselderij, knolselderij en bladselderij. Een flinke kom vol, met wat stokbrood erbij, is een heerlijke maaltijd. Maar deze soep is ook heel geschikt om, in een kleinere hoeveelheid, als voorgerecht te serveren. Met een topping er in maak je de selderijsoep extra feestelijk. Stukjes uitgebakken salami of chorizo zijn er erg lekker in, maar ook uitgebakken spekjes passen er heel goed bij. Maar ook met wat geraspte kaas of sliertjes gerookte zalm is deze soep erg lekker.

Knolselderij

Deze groente hoort, zoals de naam al zegt, tot de selderijfamilie waar ook bleekselderij en bladselderij bij horen. De knol van de plant groeit net iets boven de grond. En hoewel knolselderij met zijn ruwe, bruine schil, nou niet de mooiste uit het hele groenteassortiment is, is het beslist wel een groente die een heerlijke smaak heeft. Behalve in de selderijsoep, kun je met de knolselderij een heleboel andere heerlijke gerechten maken. Daarnaast is het natuurlijk een belangrijk bestanddeel in onze nationale klassieker, de erwtensoep! Het loof van de knolselderij, dat er soms nog aan zit als je een knol koopt, wordt vaak weggegooid, maar je kunt dit gewoon eten. Verwerk het bijvoorbeeld in de selderijsoep.

Bleekselderij

Een ander lid van de selderijfamilie is de bleekselderij. Van deze groente worden de stengels gegeten. Bleekselderij heeft een heerlijke, frisse, selderijsmaak. Je kunt de stengels rauw eten, als rauwkost, maar ook in een salade komt bleekselderij prima tot zijn recht. Koken en stoven is ook een heerlijke manier van bereiden. En natuurlijk verwerkt in de selderijsoep!

Selderijsoep – tips

Omdat je het loof dat soms aan een knolselderij zit gewoon kunt eten, zou je de bladselderij uit het recept hiermee kunnen vervangen.

Het recept voor de selderijsoep is vegetarisch. Als je de topping hierop aanpast, blijft het gerecht vegetarisch. Liever vegan? Vervang de crème fraîche door een plantaardig alternatief voor room.

Je hebt een staafmixer of een blender nodig om de selderijsoep te kunnen maken.

Knolselderij

Knolselderij; Informatie en 15+ recepten

Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!

Selderijsoep

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1/2 knolselderij (uitgegaan van een grote), in stukken
  • 1/2 struik bleekselderij, in stukken
  • 1 klein bosje bladselderij (of het loof van de knolselderij), grof gehakt
  • 125 gram kruimig kokende aardappel, in stukjes
  • 1 middelgrote ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 flinke eetlepels crème fraîche
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je selderijsoep:

Doe de knolselderij, de bleekselderij, de ui, de knoflook en de aardappel in een soeppan. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.

Laat op een laag vuurtje koken tot de groenten gaar zijn.

Haal de pan van het vuur, doe de bladselderij in de pan en pureer de soep met de staafmixer, of eventueel in de blender. Voeg de crème fraîche toe en mix nog even na. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveer de soep in grote kommen, met wat vers stokbrood. Garneer de soep eventueel met een lekkere topping.

Tafel lekker !!

DeelPin62Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Minestrone met boerenkool
Maaltijdsoep

Minestrone met boerenkool; gebruik boerenkool ook eens zo

Kaassoep met geroosterde knoflook
Soep

Kaassoep met geroosterde knoflook

Kippensoep
Soep

Kippensoep; lekker Hollands!

Aardappelsoep met spitskool
Soep

Aardappelsoep met spitskool

Gekarameliseerde uiensoep met camembert
Soep

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

pastinaak-venkelsoep met garnalen
Soep

Pastinaak-venkelsoep met garnalen

paprikasoep
Soep

Paprikasoep van gegrilde paprika’s

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Reacties 2

  1. Stoney says:
    2 maanden geleden

    De 3 sellerrij soep gemaakt. In basis prima. Zelf miste ik nog wat. Dus handje tym toegevoegt. Yumm.
    Een lepel grove mosterd past ook goed bij deze soep.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 maanden geleden

      Mosterd past inderdaad goed bij selderij,evenals tijm. Dankjewel voor de tips, Stoney!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen