Spinaziesoep met crème fraîche – Als je spinazie koopt, heb je vaak een grote zak vol. Maar eenmaal verwarmd blijft er niet echt veel meer van over. Verse spinazie is een van de favoriete groenten. Lekker roerbakken, verwerken in een stoofschotel of zoals hieronder in een soep.
Crème fraîche
Crème fraîche is een heerlijke frisse toevoeging voor de spinaziesoep. Door deze even kort los te roeren kun je deze mooi over de soep verdelen. Zo ziet de spinaziesoep er direct een stuk interessanter uit.
Variaties in de soep
Onderstaand het basisrecept voor een spinaziesoep. Met deze basis kun je lekker variëren. Zo kun je er bijvoorbeeld uitgebakken spekjes aan toe voegen of stukjes zalm. Maar ook een schep kruidenroomkaas of verkruimelde feta maken van de soep een feestje. Voor erbij zijn croutons erg lekker die je bakt van de restjes brood die je nog in de kast had liggen. Deze snijd je in blokjes, beetje olijfolie, beetje kruiden en dan even in een droge koekenpan opbakken. Dat wordt smullen.
Even doorkoken.
Als je soep pureert met een blender of met een staafmixer maal je niet alleen de ingrediënten fijn, maar breng je ook lucht in de soep. Dit is geen probleem als je de soep direct gaat eten. Wil je de soep echter een dagje bewaren kook deze dan eerst even door. Door het inbrengen van de lucht komen er ook bacteriën in de soep die ervoor kunnen zorgen dat de soep sneller bederft.
Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Check het recept of lees de infoSpinaziesoep met crème fraîche
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram gewassen spinazie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter bouillon
- 250 gram volle melk
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- nootmuskaat
- 100 gram crème fraîche
Bereidingswijze van dit recept
Spinaziesoep met crème fraîche maak je zo:
Snij de ui en de knoflook in stukjes. Verwarm de boter in een royale pan en smoor hier de ui en de knoflook een minuutje in. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg er nu de helft van de bouillon aan toe en breng al roerende aan de kook. Voeg er de rest van de bouillon aan toe en de melk en breng weer al roerend aan de kook. Laat even 5 minuten doorkoken zodat de bloem goed kan geren. Voeg er de spinazie aan toe en leg de deksel op de pan. Als de spinazie geslonken is blender je de soep fijn met een staafmixer. Wil je liever de blender gebruiken? Laat de soep dan eerst een beetje afkoelen. Kijk of je de dikte van de soep fijn vindt, voeg anders nog een beetje water of melk toe. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de crème fraîche los met een klein beetje melk en doe er wat zout en peper door. Verhit de soep nog even goed door. Verdeel de spinaziesoep over kommen of borden en verdeel er met een lepel wat crème fraîche over. Serveer de spinaziesoep met crème fraîche direct zodat hij lekker heet gegeten kan worden.
Tafel lekker !!
Bedankt voor de lekkere spinaziesoep doe er zelf wat spekjes door.
Lijkt me heerlijk Ronny, blokjes kaas zijn ook nog een ideetje.
Bedankt voor de simpele maar lekkere spinaziesoep, deze ga ik 1ste paasdag maken.
Lekker, een goede keuze Alice.
Fijne paasdagen.