Spinaziesoep met schelvis – Een heerlijke luxe soep, met lekkere grove stukken vis, dat is Genieten met een hoofdletter. Een stevig stuk brood met een beetje boter erbij en je maaltijd is compleet. En het leuke is, spinaziesoep met schelvis is vrij makkelijk en snel gemaakt.
Echt lekkere en verse spinaziesoep met schelvis
Soep komt niet overal dagelijks op tafel. Steeds vaker wordt soep gegeten als maaltijd, goed gevuld of met iets van brood erbij. Dus die keer dat je dan soep eet, wil je ook een echt lekkere soep die vult en goed voor je is. Trek dan geen blik open maar maak zelf een lekkere pan soep van verse ingrediënten. Neem eens verse spinazie om soep van te maken, dit is een makkelijke groente die behalve erg lekker ook heel gezond is. Bovendien is spinazie snel gaar, dus je hebt in een mum van tijd een lekkere soep op tafel staan.
Schelvis een heerlijke zachte vis
In de spinaziesoep met schelvis zit behalve een flinke portie verse spinazie ook verse schelvis. Schelvis is een rondvis en kun je het beste vergelijken met kabeljauw. Schelvis is mooi wit van kleur en iets zachter en losser van structuur dan de kabeljauw. Een van de voordelen van vis is dat het snel klaar is. Je hoeft de schelvis maar even kort aan te bakken, doe hem vlak voor het eten in de hete soep om de smaak en structuur te behouden.
Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten
Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.
Spinaziesoep, maak je natuurlijk met verse spinazie
Er zijn heel veel redenen om spinaziesoep te maken, het is lekker, het is snel klaar, hartstikke goed voor je en prachtig van kleur.
Spinaziesoep met schelvis
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram verse spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 liter bouillon
- 300 gram schelvis
- 200 ml slagroom
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- 4 takjes dille
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je spinaziesoep met schelvis:
Haal de schelvis uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
Haal de topjes van de dille en snijd ze fijn, houdt een paar mooie stukjes apart.
Snijd de ui fijn en bak de stukjes glazig in de roomboter. Pers er de knoflook boven uit en bak kort mee.
Doe de bloem bij de boter en roer goed door. Gaar de bloem even kort mee tot zich een dun laagje op de bodem vormt. Giet er een scheutje bouillon bij en roer goed door. Voeg de rest van de bouillon toe en roer tot een licht gebonden soep. Voeg er in gedeeltes de spinazie aan toe tot het allemaal geslonken is.
Zet de staafmixer in de soep en pureer het tot een gladde soep.
Breng de soep op smaak met zout en peper en de room. Kook de soep nog even kort door.
Bestrooi de schelvis met zout en peper. Bak de schelvis in een klontje boter in een hete pan. Bak afhankelijk van de dikte de vis aan beide kanten ongeveer 1-2 minuten tot de vis net gaar is. De vis gaart nog een beetje na in de soep en te gare vis wordt droog. Haal het vel van de vis en verdeel de vis in grove stukken.
Schep de hete soep in kommen of borden en verdeel er de stukken vis over. Decoreer met een paar plukjes dille en serveer de spinaziesoep met schelvis direct.
Tafel lekker !!